Elegant Rose

Muffinsens dag

Idag är det muffinsens dag, så här kommer lite olika recept på olika muffins sorter :) Hoppas nått faller dig i smaken :)
    
    
 
Klicka på bilderna för att komma till recepten :)

Gesälluppdukning 1

Ja då var första uppdukningen av gesällen gjord och godkännd :D
Började kl. 8:10 med att aprikosera veten och wienern samt lägga på frukt och florsocker eller om man hade nått annat på. Sen när det var gjort var det bara att börja duka upp allt på bordet. 
Med tanke på hur mycket det var som skulle dukas upp var inte bordet förstort precis. Själv tycker jag att både bullar och wienerbröden ser mosade ut eller vad man ska säga... Men allt gick plats iallafall och det var väl huvudsaken :)
Vid 13:00 kom dommarna och vi fick presentera lite av grejerna på bordet typ vad bröden vägde, om vi skållat, vad vi kavlat på osv. Efter det fick vi inte vara med vid uppdukningsborden utan de gick runt själva och kollade. Medans städade vi lite och väntade nervöst på om man skulle bli godkänd eller inte.
Efter att de samlat alla och berättat att alla blivit godkända kunde man få lite feedback på bordet om man ville. Klart man ville de typ, alltid kul o veta vad man kan göra bättre osv. 
 
Sen var det bara och packa ner alla timmars arbete i påsar och så var det några och hämtade nästan allt till ett läger som hålls i sommar. Lägret är för barn/ungdommar som kommer till Sverige under sommaren och de heter Tjernobyllägret. Vet inte riktigt vad det är men tycker det är bra att de får det vi gjort istället för att slänga allt. De hade varit hemskt...
 
Det som skulle dukas upp va:
4 grova matbröd
4 VR- limpor
4 ljusa matbröd
20 arbetade frallor
2 klippta fyllda kransar
2 fyllda flätade kransar
2 flätade ofyllda längder
2 klippta fyllda längder
20 x 2 vetebullar
15 x 3 wienerbröd
2 wienerhorn/längder
2 borgmästarkransar
15 boucheér
15 smörstjärnor
15 valfria av smördeg. Jag gjorde jalusier
1 smördegsbotten
7 sorters småkakor. varav 2 spritsade och en av de skulle visas på plåt
 
 
 
 


 
 
Lite mer bilder ^^Första uppdukningen imorgon

Hej!
Imorgon är det första uppdukningen av gesällen som står på schemat. Bröd, kavlade degar, vetebröd och småkakor är det som ska dukas upp.
Så nu har jag varit och köpt bär och sånt som jag ska dekorera med, kan säga att det inte blev ett billigt kalas bara för dekoration som ska slängas efter uppdukningen :S
Hoppas de går bra :) Ni får se bilder på det imorgon.
Ha en fortsatt fin kväll, så hörs vi :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus