Elegant Rose

Jordnötsbollar

20 st torkade dadlar 
1 dl cashewnötter 
- alt jordnötter om man vill ha de ännu mer jordnötiga 
1 dl jordnötssmör 
1 msk kokosolja utan smak 
kokos till rullning 

Mixa nötterna till ett "mjöl"
Mixa dadlarna för sig med en stavmixer
Mixa och/eller knåda ihop jordnötsmjölet, dadlarna och kokosoljan
Rulla till bollar i kokos!
 
De här godsakerna gjorde syrran så jag fotade hennes bakverk och lånade även receptet, så här kommer det :) Lite chokladbolls känsla på dom, men en helt annan smak, de borde ni testa :)

Dammsugare

Du behöver:
50
 g 
mjukt smör 
5 dl sockerkaks- eller småkakssmulor 
2 tsk kakao av god kvalitet 
Arrakessens eller punsch efter smak 
300 g grön marsipan 
Florsocker till utkavling 
100 g mörk kvalitetschoklad 70 % 

Gör så här:
Rör smör och kaksmulor krämigt och rör ner kakao.
Tillsätt arrak efter smak.
Dela degen i tre delar, rulla till avlånga rullar och lägg in dem i frysen.

Kavla marsipanen till en cirka 2 millimeters tjocklek. Använd florsocker att ”mjöla” med under kavling om marsipanen kladdar. Skär marsipanen i breda remsor (som är tillräckliga för att kunna rulla in arraksrullarna). Lägg skarvarna omlott och nedåt.

Smält en tredjedel av chokladen i vattenbad (i en skål över kokande vatten) ta av skålen från värmen så fort den har smält.
Hacka resterande choklad fint och rör ner den så att den smälter. Låt svalna, men inte stelna.
Skär rullarna i cirka 4 cm långa bitar och doppa ändarna i choklad.

Lycka till :)

http://www.recept.nu/leila_lindholm/kaka/agg_och_mejeri/minidammsugare/

Cookie monster cupcake

Du behöver:
2 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g mjukt smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
½ tsk vaniljessens

Cream cheese frosting:
450 g philadelphiaost
90 g smör, rumstempererat
11 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
 
Dekoration:
1-2 dl cocos
blå karamellfärg
24 mentos
mörk choklad (ca 20 g)
12 kakor
 
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget.
Tillsätt ägg och vaniljessens och vispa ihop ordentligt utan att överarbeta smeten.
Skeda upp smeten i 12 pappersformar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

Gör under tiden frostingen. Vispa ihop philadelphiaost, vanilj och smör i en stor skål i ca 5 minuter. Tillsätt florsockret i omgångar. Låt sedan frostingen stå i kylskåpet i minst 2 timmar.
När frostingen har stått i kylskåpet så bred på ordentligt med frosting ovanpå cupcaksen.

Häll cocosen i en plastpåse. Droppa sedan ner ett par droppar (inte alls mycket!!) och skaka och blanda cocosen tills den har färgats. Häll på cocosen ovanpå frostingen.
 
Smält chokladen i micron. Ta sedan en tandpetare och doppa i chokladen och gör prickar på mentosarna, som pupiller på "ögonen". Låt stelna.
Tryck sedan dit ögonen. Dela kakorna i halvor. Skär ett snitt där munnen ska vara och stick ner en halv kaka i "munnen".
Klart!  :)
 
Var ett tag sen jag gjorde dom men dom är verkligen supersöta :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus