Elegant Rose

Sockerros


På gesällförberedande lektionen i onsdag så gjorde vi dragna sockerrosor :) Så här blev min första ros....
 
Recept:
1000 g socker
400 g vatten
50 g glykos
3 g vin-sten
 
koka allt tills de uppnått 130 grader då kan man om man vill hälla i karamellfärg. Jag har valt röd till min massa :)
Sedan låter man det koka tills det når 168-172 grader (tänk på att den hinner gå upp ca. 5 grader innan du häller ut den på mattan, så ta av den vid ca. 163 grader).
När vi gjorde det i skolan använde vi släta silikonmattor att hälla upp karamellen på. Bild här-->

(Inte min bild)
 
Sedan arbetar man den med mattan tills den svalnar så att man kan ta i den, efter de drar man ut den så som man gör med polkagrisar tills att den fått en blank och fin yta.
När den fått den fina ytan är ett tips att dela upp den i mindre bitar innan den stelnar, de gör att det är lättare att värma den under en lampa liknande denna. På denna lampan finns det även en matta under...

(Inte min bild)
 
Och för att få bladen fina får man dra ut en tunn bit och forma till ett rosenblad och sedan dra av och forma fort innan den hinner stela. Och sen är det bara att bygga på allt efter som tills man är nöjd :)
 
Kan säga att detta är varmt, pilligt och man behöver ha tålamod :) Men de va kul :D

Morsdagstårta


Bröllopskrokan

Krokan är ett bakverk, gjort av mandelmassa och äggvita som spritsas ut i dekorativa mönster och bakas, som därefter sammanfogas med hjälp av smält, karamelliserat socker och sätts samman till ett torn vanligtvis i flera våningar, dekoreras därefter med kristyr och marsipanrosor. Vanligt vid bröllop förr i tiden.

Det behövs:
500 g mandelmassa

50 g florsocker
äggvita efter behov
 
 
//Jag och Annie har gjort denna :)
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus