Elegant Rose

Hej då mars

Japp då säger vi hej då till mars och imorgon är det första april, då får ni se upp så ingen lurar er ^^
Ni hittar allt gott som bakades under mars --> MARS
 
   
   
    
 

Chocolate Chip Cookie Cake

Hej!
Ni som följt min blogg länge vet att jag la ut en bild på denna kakan från Bakboxen. Men eftersom jag mailat och frågat om man fick lägga ut recepten sa de nej. Men har sett att flera andra bloggare har gett ut receptet på sina bloggar så gör jag de också. Har varit i kontakt med Bakboxen angående de och de sa att de inte kan göra så mycke åt att recepten läggs ut. Så här kommer receptet på den, eftersom andra bloggare delat med sig av de :)
 
 
Vaniljglass:
1/2 burk kondenserad sötad mjölk
3 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång
 
Börja med att ta fram en bunke och häl ner den kondenserade sötade mjölken samt vispgrädde. Vispa samman till en fluffig grädde. Dela den halva vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Rör sedan ner vaniljen i grädden. Häll ner i en frystålig burk med lock och låt stå i frysen minst 4 timmar.
 
Chocolate Chip Cookie Cake:
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
200 g rumstempererat smör
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 påse chokladknappar
2,5 dl karamelliserad mjölk (kola)
1/2 tsk flingsalt
2 msk florsocker
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och smöra samt mjöla en springform, ca 20 cm i diameter. Vispa farinsocker, strösocker, rumstempererat smör samt vaniljsocker till en krämig smet.
Tillsätt ett ägg i taget, nu kan det se ut som att smeten skär sig, men det är ingen fara.
De kommer att gifta sig när du rör ner mjölet.
Ta fram en annan bunke och blanda de torra ingredienserna innan du siktar ner dem i smörsmeten. Rör ihop till en smidig smet.
Tillsätt 2 dl av chokladknapparna och rör om så de blandas väl. Bred ut hälften av smeten i botten av formen, den ska täcka hela botten. Häll sedan ut all kola över smeten men spara 2 cm marginal till kanten.
Krossa sedan flingsaltet en aning och strö över den krämiga kolan. Lägg resten av smeten runt kolan och arbeta in smeten över kolan så den täcker kolan helt.
Strö över resten av chokladknapparna och grädda 25-30 minuter på den mellersta ugnsfalsen. Låt sedan kakan svalna helt, gärna i kylskåp. 
Pudra lite florsocker över kakan och servera den med vaniljglassen.
 
Recept från: Bakboxen

Annadag påsk

Hej!
Hoppas ni haft en bra påsk med några dagas ledighet eller kanske påsklov som slutar/börjat :)
Själv har jag haft en riktigt bra påsk måste jag säga :) Vädret har väl varit lite si och så men de har ju ändå vart hyffsat väder ^^ Och mycket godis och mat har de blivit kan jag lova, de är nu man får ångest att man åt allt de man gjorde typ :P
 
Måste bara visa denna söta planteringen jag gjorde härromdagen ^^ Va tycker ni?
 
Påskelden :)

  
Lite bilder från de vi åt, blev inte några hemmagjorda köttbullar i år :( Men de gick bra med de här oxå haha
Jag gjorde Crème Brûlée till efterrätt en av dagarna vilket är superenkelt och gott :)
Recept kommer lite längre ner.
 
 
Du behöver:
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 äggulor
1 dl strösocker
1 färsk vaniljstång
rårörsocker
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 95 grader.
Vispa samman vispgrädde, mjölk, och äggulor.
Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker i smeten.
Fyll smeten i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem på en plåt.
Grädda i ugnen i cirka 2 timmar tills de stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten.
Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).
Strö över ett lager med rårörsocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250 grader.
 
Och en fin bild på massa påskgodis ^^
Ha en fortsatt fin dag nu så hörs vi med massa nya recept, nästa månad är bröd den stora delen här :)
Kram på er! 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus