Elegant Rose

Franska eclairer

 
Petit choux grund smet klicka på länken så finns receptet där :)
 
När du sedan gjort de kan du börja med vaniljkrämen som är fyllningen i de här bakelserna...
 
Vaniljkräm:
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
1 nypa salt
2 äggulor
3 blad gelantin

Pensling till locken:
100 g mörk choklad 
 
Gör så här:
Snitta vaniljstången och koka den i 1 1/2 dl grädde på svag värme under lock i 5 minuter. Ta upp stången. Dra kastrullen från spisen, rör i socker, salt och en äggula åt gången. Blötlägg gelantinet i kallt vatten som täcker.
Skjud nu krämen på medelvärme under vispning tills den tjocknar. Blanda i avrunnet gelantin och rör krämen helt kallt brevid spisen. Elvispa resten av grädden fast, blanda i den. 
Klicka eller spritsa krämen i kakbottnarna, toppa dem med chokladpenslade lock.
 
(blir sockerfritt om man använder en annan fyllning :))

Silviakaka


Det behövs:

6 ägg
6 dl socker
6 dl mjöl
3 dl kallt vatten
6 tsk bakpulver

Såsen:
200 g smält smör
2 dl socker
2 st äggulor
4 tsk vaniljsocker

Garnering:
1 dl kokos
 
Gör så här:
Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet och mjölet, blandat med bakpulvret.
Grädda i 175 gr ugn, drygt 15 min. Kolla med sticka!
Låt svalna.
Smält margarinen till "såsen", som ska vara på kakan. Blanda i övriga ingredienser och koka några minuter under ständig omrörning.
Bred ut på kakan och strö på kokos.
 

Ingvors födelsedagstårta

 
Firade min moster idag :) Det fick bli en schwarzwaldtårta för att det har jag ingen på bloggen tidigare.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus