Elegant Rose

Halloween tårta

 Gjorde en pumpatårta till skyllten på jobbet häromdagen och såklart kan man även beställa sånna tårtor på mitt jobb :) Lite roligare är dom än dom vanliga prinsesstårtorna tycker jag. 

Choklad beskvier

ca. 15 stycken

Ingredienser

Biskvi bottnar
225 g mandelmassa
1,5 st äggvitor
0,75 dl socker

Smörkräm
200 g rumsvarmt smör
1 dl äggula
2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
lite cocao eller smält choklad om man vill ha smak på smörkrämen

Garnering
150 g mörk blockchokld
 
Gör så här:

Börja med bottnarna: Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.
Spritsa ut smeten eller klicka ut den med hjälp av skedar.
Baka i 175 grader 15-20 minuter.
Tills bottnarna har fått fin färg. Var försiktig när du lossar bottnarna från pappret, funkar bra om man har möjlighet att låta pappret med biskvier ligga i frysen en stund.
 
Smörkrämen: Vispa smöret "pösigt".
Vispa äggvita och florsocker över varmt vattenbad. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall och klicka i smöret.
Smaksätt med cacao (kan även bytas ut till annan smak).
Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat. Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning.

Garnering: Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikro. Doppa biskvierna i den smälta chokladen, låt biskvierna stå i kyl en stund innan servering.
Går jätte bra att frysa in och spara till andra tillfällen.
 
Lycka till! =)

Tigerkaka med ett hjärta

ugnstemp: 175 oC

SMET NR: 1

Ingredienser:
200 g smör/margarin
2 ½ dl socker
3 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Smaktillsättning:
3-4 msk kakao

SMET NR: 2

Ingredienser:
200 g smör/margarin
2 ½ dl socker
3 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Smaktillsättning:

3 msk vaniljsocker


Gör så här:

Smörj en form och smält matfettet, låt de svalna. Vispa socker och ägg poröst. Tillsätt mjöl, bakpulvret, smör och mjölken.
Smaksätt med kakao. Häll smeten i formen och grädda i ca. 40 minuter.
Låt svalna.

När chokladkakan har svalnat skär du när hela i skivor. Använd ett pepparkaksmått i form av ett hjärta och tryck ut ett eller två hjärtan från varje skiva.
Om du trycker ut ett hjärta från varje skiva så vore det en bra grej att försöka få ut två hjärtan från två av skivorna för att få chokladhjärtanen ändå ut i kanterna i formen. 

Nu när hjärtanen är uttryckta så smörjar du en ny form och börjar med att göra smet Nr. 2.


Smet 2: Smält matfettet och låt det svalna, vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl, bakpulver, mjölk och smöret. Smaksätt sedan smeten med vaniljsocker.
Häll nu i vaniljsmet så det täcker botten, sedan tar du och vänder chokladsmets hjärtanen så att hjärtanen är upp och ner vända. Tänk på att lägga som tätt så det inte kan komma imellan någon smet, och ända ut i formens kortsidor.
Så här:

När du gjort det fyller du på med all vaniljsmet som är kvar.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus