Syrénsaft
Nu när syrénerna blommar förfullt passar detta receptet på syrénsaft perfekt :)
Du behöver:
20 klasar lila bondsyrén
1 kg socker
1 l vatten
30 g citronsyra
2 lime eller en citron
20 klasar lila bondsyrén
1 kg socker
1 l vatten
30 g citronsyra
2 lime eller en citron
Gör så här:
Skölj blomklasarna och rensa dem så att bara blommorna blir kvar.
Skölj blomklasarna och rensa dem så att bara blommorna blir kvar.
Koka upp vatten och socker och rör tills sockret löst sig. Rör ner citronsyran. Tvätta och skär citrusen i skivor och lägg tillsammans med blommorna i en stor skål med lock. Häll över sockervattnet medan det fortfarande är hett och låt det svalna under lock.
Förvara i kylen i 3 dagar och sila sedan genom silduk. Tappa på rena glasflaskor.
Flaskorna kan du sterilisera genom att lägga in dem i femton minuter i ugnen på 125°C.
Gummiringarna och eventuella lock kokar du i en kastrull en liten stund.
Servera genom att späda 1 del saft med 4 delar vatten.
Receptet hittade jag här: http://theeverydaysweetlife.blogspot.se/
Anita
Men åååh, spännande :D :D
Svar:
Ida
helenaforsmark.blogg.se
åh va gott :D
Svar:
Ida
Gabriella
Åh så gott!!
Svar:
Ida
Celine
Åh men det där såg fräscht ut!
Svar:
Ida
Amanda Jona [SPONTAN]
I år MÅSTE jag testa att göra syrensaft! :D
Svar:
Ida
Kattis
Har nog aldrig testat syrensaft men det ser jättegott ut...frächt!:)
sv: om du vill får du gärna göra gästinlägg om både Norrland och Västkusten för svenska resmål är minst lika intressanta tycker jag!:)
Svar:
Ida
JoJo
oj det låter både spännande och gott! :D
sv; tack fina du, vad kul att du tycker det :) jag är själv nöjd med mina köp.
Svar:
Ida
Mallan
Åh det lät riktigt gott det :)
Svar:
Ida
Trackback