Annadag påsk
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 äggulor
1 dl strösocker
1 färsk vaniljstång
Vispa samman vispgrädde, mjölk, och äggulor.
Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker i smeten.
Fyll smeten i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem på en plåt.
Grädda i ugnen i cirka 2 timmar tills de stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten.
Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).
Strö över ett lager med rårörsocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250 grader.
Så gott det ser ut :D
Låter som att du haft en super mysig påsk :D Kram!
så sött!
Ja, verkligen! :D Hade inte ens vinterjackan på mig idag!! :D Så skönt!
Men åhh så mysigt med påskbrasa, saknar de :(
Mums! Maten ser otroligt god ut! Kram
Fina bilder, ser gott ut!!
Smarrigt!
Mysigt det såg ut
Gud vilka härliga bilder :) och efterrätten måste man testa det ser gott ut :) duktiga du!
Åh vad härliga bilder tjejen! :) Underbart!
Åh så söt plantering! :)
mums så mkt gott och så söta stövlarna var :) önskar dig en fin tisdag är det molnigt hos dig också?
Härligt att du haft en bra påsk! :)
fina bilder och härligt att du haft en bra påsk :)
Så fin plantering du gjorde. Låter som en bra påsk, vi har med haft en kanonbra påsk
Härligt att du haft en bra påsk! ^^
Haha jag har också ätit mycket godis och vilka fina bilder! Kram
Åh, sååå härliga bilder 😊
Lät som en jättemys påsk!
Härliga bilder! :)
vad mysigt!