Himmelsk jordgubbstårta
Har tyvärr inte hunnit baka denna supergoda himmelska jordgubbstårtan i år men tänkte ändå dela med mig av receptet till er. Så att ni har det om ni vill göra en god midsommartårta :)
Anslag:
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bakpulver
(2 tsk vaniljsocker eller rivet skal av 1/2 citron)
1 dl hett vatten
Gör så här:
Smörj och bröda en avlång form, ca 1 1/2 liter eller en rund slät, ca. 20 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman de båda mjölsorterna, bakpulver samt ev smaktillsats.
Vänd ner blandningen och tillsätt vatten.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman de båda mjölsorterna, bakpulver samt ev smaktillsats.
Vänd ner blandningen och tillsätt vatten.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca. 30 minuter i 200 grader.
Vaniljkräm:
250 g röd mjölk
63 g socker
1 vaniljstång
20 g maizena
63 g äggula
25 g smör
250 g röd mjölk
63 g socker
1 vaniljstång
20 g maizena
63 g äggula
25 g smör
Gör så här:
Väg upp mjölk och socker i en kastrull. Skrapa ur vaniljfröna och lägg dem i mjölken, lägg även vaniljstången där i.
Väg sedan upp äggulan i en skål med maizenan, blanda de ordentligt så de inte blir några klumpar. Du kan även sikta maizenan innan du tillsätter den.
Och väg upp smöret och dela de i mindre bitar.
Väg sedan upp äggulan i en skål med maizenan, blanda de ordentligt så de inte blir några klumpar. Du kan även sikta maizenan innan du tillsätter den.
Och väg upp smöret och dela de i mindre bitar.
Koka nu upp mjölkblandningen och häll den lite i taget över ägguleblandningen, vispa hela tiden så det blandar sig. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka upp det tills de tjocknar.
(Glöm inte skrapa med alla frön från vaniljstången ner i kastrullen igen)
(Glöm inte skrapa med alla frön från vaniljstången ner i kastrullen igen)
När den tjocknat tar du av kastrullen från värmen och rör ner smöret.
Häll i en skål och ställ på kyl tills den svalnat.
Häll i en skål och ställ på kyl tills den svalnat.
Jordgubbsfyllning:
4 dl Vispgrädde
175 g Philadelphia
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
500 g Jordgubbar, i småbitar
175 g Philadelphia
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
500 g Jordgubbar, i småbitar
Gör så här:
Vispa grädden hårt i en bunke.
Vispa upp philadelphia med florsocker, tillsätt vaniljsockret.
Vänd ner philadelphiablandningen i grädden.
Tillsätt jordgubbarna som du hackat smått.
Rör om tills allt är jämnt blandat.
Vispa upp philadelphia med florsocker, tillsätt vaniljsockret.
Vänd ner philadelphiablandningen i grädden.
Tillsätt jordgubbarna som du hackat smått.
Rör om tills allt är jämnt blandat.
Montering:
Dela anslagen i tre delar. På bottendelen tar du och stryker på ett lager med vaniljkräm och ett tunt lager med jordgubbsfyllningen. Lägg på nästa anslagsdel och stryk på ett rätt så tjockt lager med jordgubbsfyllning.
Lägg på sista anslagsdelen och stryk upp tårtan med jordgubbsfyllning.
Gör på samma sätt på nästa tårta om du vill göra en med två våningar (som på bilden). Lyft på den lilla delen på den stora och garnera med jordgubbar, blommor eller vad du själv tycker blir fint :)
Dela anslagen i tre delar. På bottendelen tar du och stryker på ett lager med vaniljkräm och ett tunt lager med jordgubbsfyllningen. Lägg på nästa anslagsdel och stryk på ett rätt så tjockt lager med jordgubbsfyllning.
Lägg på sista anslagsdelen och stryk upp tårtan med jordgubbsfyllning.
Gör på samma sätt på nästa tårta om du vill göra en med två våningar (som på bilden). Lyft på den lilla delen på den stora och garnera med jordgubbar, blommor eller vad du själv tycker blir fint :)
Hoppas du gillar den :)
Tilda
Åh vad gott det ser ut! Ska absolut testa att baka den :)
Svar:
Ida
Josse
Precis vad jag behövde, tack för tipset!!
Svar:
Ida
Netti Starby
Om jag inte redan hade planer på vad jag ska baka till midsommar så hade jag gärna bakat den här tårtan :-D Kram
Svar:
Ida
♫♪ sandra
ser supergod ut!
Svar:
Ida
Julia
Åh så god den ser ut
Svar:
Ida
CAMILLAESI
mums :))
Svar:
Ida
MALIN
Den låter helt fantastiskt god! Mhmmm! Kram
Svar:
Ida
Marlene S.R
men gott!:)
Svar:
Ida
Kattis
Verkar supergott...kanske får bli en sån till imorgon!:D
Svar:
Ida
Alice
Åh, låter underbart! Perfekt till midsommar och sommaren överlag ju. ^^
Svar:
Ida
Pauline Hurtig
mums!
Svar:
Ida
FrökenTV, bloggen om tv och film
mmmen ååååh mums
Svar:
Ida
Days by Johanna
Mums!
Svar:
Ida
Trackback