Hallonmoussetårta med vit choklad
Va säg om en riktigt somrig tårta till eftermiddagsfikat idag? Här kommer receptet på hallonmoussetårta med vit choklad. Jag kan lova er att den verkligen var jättegod :D
Och tårtbotten hade ett superbra recept ^^
Hoppas ni får en fin helg!!
Tårtbotten:
6 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och klä en springform med bakplåtspapper. Klä den med höga kanter, ungefär dubbelt så höga som orginalkanten på formen. Smöra ocg bröa botten av formen.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i din bakmaskin eller med elvisp på hög hastighet i 7-8 minuter. Blanda sedan de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner blandningen i äggsmeten. Vänd försiktigt runt smeten med en slickepott så att allt blandas väl. Riv citronskalet och rör ner de i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Känn med sticka när du tror att kakan är klar- stickan ska vara torr.
Låt botten svalna en aning och lossa sedan kanten. Låt den sedan svalna helt innan du skär tre jämntjocka bottnar.
Hallonmousse:
150 g halvtinade hallon
110 g färskost naturell
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Mosa de halvtinade hallonen med färskosten och florsockret.
Vispa grädden ganska hårt och vänd sedan ner den i hallonsmeten.
Vit chokladsmörkräm:
150 g smör
150 g färskost naturell
135 g vit choklad
Vispa ihop de rumstempurerade smöret med färskosten. Smält chokladen över vattenbad på låg värme.
Låt svalna en aning. Vispa sedan ner chokladen i smöret och vispa krämen fluffig.
Låt svalna en aning. Vispa sedan ner chokladen i smöret och vispa krämen fluffig.
Garnering:
2 dl kokos
15 g vit choklad
Bygg ihop tårtan:
Börja med att lägga den tjockaste botten på ett tårtfat. Bred på ett lager med hallonmoussen och lägg sedan på den som ska vara i mitten av tårtan.
Bred på ytterliggare ett lager hallonmousse och lägg sist på den sista botten.
Bred på ytterliggare ett lager hallonmousse och lägg sist på den sista botten.
Spackla hela tårtan med smörkrämen. Tryck fast rikligt med kokos på kanterna och stö över uppepå, riv även lite vit choklad över. Valfri garnering.
Recept från: Bakboxen
Marlene S.R
gott!!
Svar:
Ida
Alice
Den låter otroligt god! :D
Svar:
Ida
JoJo
den ser helt fantastiskt god ut! :D
sv; men tack så mycket, vad glad jag blir att du tycker det :)
Svar:
Ida
Days by Johanna
Mums så gott
Svar:
Ida
MADDISENJ.SE
Gud så gott det där såg ut!!
Svar:
Ida
Zaisha <3
åhh va god den ser ut :)
Svar:
Ida
Erika
Känns som att jag måste prova denna i sommar :)
Svar:
Ida
Boel
Muuuums vad gott!
Svar:
Ida
Lina
Åh faaan så gott!
Svar:
Ida
jessy
Mums va gott! :D
Svar:
Ida
MALIN
Vilken fin tårta :) Den ser jättegod ut! Kram
Svar:
Ida
Netti Starby
Den där tårtan blev jag jättesugen på att baka! Kram
Svar:
Ida
Jessica Högberg
Snygg är den i alla fall!
Svar:
Ida
Hanna
Åh så gott! Vit choklad är dessutom något av det godaste ju :)
Svar:
Ida
Trackback