Elegant Rose

Norrland och Nord Norge del 2

Tisdag:
Idag började vi resan mot Nordkapp riktigt tidigt men många timmar i bil var vi framme.
Hittade en liten silvermide butik på vägen upp. Fanns riktigt mycket som var fint, men priset var ju svindyrt.
 
 
Sista biten dit var i stortsett berg, brunt och grått med lite renar som betade på fjället. Väl längst norr ut blåste de riktigt kallt och de var mulet och riktigt trist väder.
Kikade runt i soverniebutiken de först vi gjorde och de är verkligen sjuka priser på allt de sålde där. Köpte en magnet bara för man ska ha nått minne av att man varit där liksom.
Sen gick vi ut till den stora globen som var en bit utan för butiken. 
 

Utsikten där ifrån åt ett av hållen
 
När vi hade fotat lite åkte vi ner igen och skulle åkt med en safaribåt som gick runt några klippor så man kunde få se lite olika fåglar som fanns där. Sjukt tråkig grej men ändå kul att ha gjort de. Tyvärr så var vi där försent så vi kom inte med den sista turen som gick för dagen :/
Vi fortsatte söderut och kom till Honningvåg där vi kikade runt i stan och även bodde andra natten på ett vandrar hem som var riktigt fint var de.
 
Onsdag:
Riktigt god frukost hade de på vandrahemmet vi bodde på inatt. Däremot var de värdens onyttigaste men de får man väl ändå unna sig när man har semester :P

 
Efter frukosten fortsatte vi resan söderut mot Manndalen där nästa stopp blev.
 




 
Och så såg stannade jag för att fota lite på vägen. Smart var de om man ser de så för vi fick värsta bra bilderna och en liten filmsnutt på renarena som gick förbi bilen då. Så de var kul att få se de så nära. Men de andra som vi hade sett tidigare på resan var inte alls rädda heller, de gick kanske 1-2 meter från bilen mitt på vägen liksom.
 







Tycker verkligen skifferbergen är så fina :)
 
När vi kom till stugan så fick vi skynda oss till affären innan de stängde för att vi skulle hinna köpa lite kvällsmat och frukost. Men när vi skulle värma maten så funkade ju inte ugnen så de blev lite halv varm mat som vi fick micra de sista. Tur att de inte var något som var helt rått liksom. Den blev de en rätt lugn kväll och vi gick och la oss hyffsat tidigt (sent för mig :P ) eftersom vi var tvugna att gå upp vid 5 morgonen där på.
 
Torsdag:
Superhärligt att vakna på morgonen och se hur dimman hade lagt sig över vattnet. Brukar bli superfina bilder när solen lyser igenom lite :)
 
 
Dagens planer var Treriksröset. Så vi åkte till Finland och Kilpisjärvi, där vi tog en båt ut till Koltaluokta som är ett gammalt sameviste tydligen. Superfint låg de där iallafall :) Från Koltaluokta var de 3 km till treriksröset att gå. Stigen dit var så fin och de var verkligen så fint landskap runt om :D
 
Båten vi åkte med ut till treriksröset
Såhär såg de ut när man började vandringen
 


 
 



Detta är helt klart en av de bästa bilderna från resan :)
 
När vi väl kom dit fotade vi lite och sen gick vi tillbaka. Och de var här jag fick mina efterlängtade myggbett :P Men de var inte så mycket mygg som jag trodde de skulle vara faktiskt, så det är jag glad för :)
Efter att vi vart vid treriksröset åkte vi tillbaka till Finland och där vi startade båtresan. Tydligen så låg Koltaluokta i Sverige enligt han som körde båten, jag trodde vi kom från Finland när vi åkte och gick i land men nope.
Sen fortsatte vi våran resa till Narvik där vi checkade in på de sista vandrarhemmet. Detta var nog ett av de sämsta ställena även om de var fint. Men wifi:t var riktigt dåligt och de var en duch och toalett till hela den våningen vi bodde på så de var rätt många som skulle använda de samtidigt så de blev jättelånga köer. Men frukosten var god så några + iallafall :)
Efter vi checkat in åkte vi ner till stan för att hitta nått och käka så de blev en Thai restaurang, och såklart måste man lyxa till de lite och ta friterad banan till efterrätt^^
 
 
Sen åkte vi ut mot lofoten och hoppades att vi skulle få se Midnattssolen när den gick ner i vattnet så vi började åka så söder ut där men de blev mulet åt de hållet så vi fick vända och åka norr ut igen för att ens få chansen att se solen iallafall. Blev inte att vi fick se den nudda vattnet men vi såg den gå bakom begen iallafall :) Alltid nått, vid halv 3 när vi var tillbaka i Narvik var de lika ljust som tidig kväll här hemma. Så häftig och se. Då är de verkligen sommar, ni kan själva se bilderna ^^
 


 
Fredag:
Vi tog en lugn start på dagen och njöt av en god frukost på vandrarhemmet. Dom hade några sjukt goda yoghurt med melon, skogsbär eller passionsfrukt där och de var bitar i av frukten/bären. Blev verkligen kär i den :D
När vi packat ner alla våra saker så som de skulle vara på tåget så gick de knappt stänga haha köpte mig nämligen en lusekofta, perfkt och ha som "jacka" i vinter när man ska köra. Jag hatar att köra med jacka men är de kallt så måste man ju ha nått tjockare så då kommer den bli perfkt :)
I min gamla bil hade jag en hel del wunderbaum och annan skit bara för de va snyggt. Men de va tanken att jag inte skulle ha de i den nya bilen. Men jag kunde verkligen inte hålla mig när jag såg de här. Så söta ^^
 
 
Sen fortsatte vi att rulla mot Kiruna och de var nog på håret att vi kom dit innan vi fick bensinstopp. Hur kul hade den varit annars liksom?
På vägen till Kiruna såg vi lite av Kebnekaise -->
 
 
När vi hade tankat åkte vi ut till Kalixforsbron som låg en bit utanför Kiruna. De är verkligen häftigt att de vilken kraft vattnet har när de rinner så. De ska tydligen även finnas någon stor fors söder ut i Norrland som jag gärna hade velat se men de hann vi inte med denna gången.
 
 
 
Efter vi hade varit där en sväng rullade vi tillbaka till Kiruna där vi kikade runt lite på stan och de hade även en festival just den dagen som vi gick lite på medans vi väntade på att klockan skulle gå så vi kunde ta tåget tillbaka mot Sthlm.
Vi köpte wookad älg, vilket var supergott :)

 
Och efter de så hände de inte så mycket mer, resan led mot sitt slut och vi fick hoppa på tåget.
De gick vid 18 tiden.
 
De blev några mil under de här dagarna
 
När vi kom på nattåget blev de samma sak som när vi åkte upp. Köpa kaffe och sen sitta och kolla på vad vi rullade förbi på vägen. 
 
Lördag:
Sov mycket bättre denna gången på tåget och vi var i Sthlm 10:30. Då passade vi på att gå lite på stan och köpa med oss middag till tåget. Och vi var i Falköping runt 15 tiden.
Borta bra men hemma bäst kan jag lugnt säga. Veckan gick så sjukt fort och man fick verkligen se så mycket fint men jag ska tillbaka till Norrland. Fast på vintern nästa gång. Måste ju få se norrsken, sova på ishotell och se hur livet är där men riktigt kalla vintrar med riktigt mycket snö och kyla :)
 
Antar jag kommer slänga in ett inlägg med en bildbomb under veckan för jag har så mycket bilder :D Hoppas ni fick en liten bild iallafall av allt de jag har fått uppleva i Norra Sverige och Norge.
Ha de gött så hörs vi!!


Gabriella

Åh såå fint!!

Svar: :)
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-10 21:20:46
URL: http://gabriellasigfridsson.devote.se
Days by Johanna

Så härliga bilder!

Tack vi är supernöjda med staketet

Svar: Tack ^^
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-10 21:56:46
URL: http://daysbyjohanna.blogspot.se
Emilie

Jag ville bara säga att din blogg är så himla gullig och du är jättevacker! :)

Svar: Tack snälla du vad glad jag blir ^^
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-10 23:34:05
URL: http://aliems.blogg.se
Terese

Åh så fint, vilken härlig resa!

sv: hihi ellerhur!! Esprit har så mycket snyggt!
Kram

Svar: Ja de var de verkligen :)
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-11 11:31:52
URL: http://tereseflinth.se
ebba

härliga bilder :)

Svar: Tack ^^
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-11 12:25:20
URL: http://eenilsson.blogg.se
Josse

Härliga bilder!

Svar: Tack :)
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-11 12:39:19
URL: http://nouw.com/josefinesoderberg
♫♪ sandra

så fint!

Svar: Ja visst är de :)
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-11 12:44:52
URL: http://www.sandramusic.spotlife.se
Netti Starby

Vad mycket du har upplevt och sett och bilderna är så fina! Kram

Svar: Tack snälla ^^
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-11 15:11:28
URL: http://nettistarby.blogg.se/
Tuva Björnwall

ser superhärligt ut :D

Svar: Ja :D
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-11 15:34:39
URL: http://nouw.com/tuvabjornwall
natalia

Jättefina bilder!

Svar: Tack ^^
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-11 18:37:47
URL: http://nouw.com/nattis
JoJo

men shit så många helt fantastiska bilder! :D

sv; men tack! jag har den i svart också! :D

Svar: Tack snälla :D
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-11 20:35:19
URL: http://nouw.com/rockdoll
Emelie Andersson

Oj vad mycket härliga bilder :)

Svar: Tack :)
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-11 20:35:33
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Sofia Werlin - mammalivet & hälsolivet

Åh så härligt det ser ut :)
Svar; visst är klänningen söt? Kunde inte motstå den 😍

Svar: De var de :)
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-11 21:36:05
URL: http://sofiawerlin.se
Martina

Superfina bilder, ni verkar ha det härligt! :)

Svar: De hade vi verkligen, så fint där uppe ^^
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-11 22:30:23
URL: http://nouw.com/martinalindqvist
Bambi

Detta låter ju så underbart och vilka bilder på det liksom. Hade inte suttit fel att göra en likadan resa någon gång. Se alla vackra vyer och så.. :D

Svar: De tycker jag verkligen du ska göra för de är superfint där uppe :D
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-11 23:00:19
URL: http://iambaam.blogg.se
Amanda

Gud så härligt, vilken utsikt! :)

Svar: Ja visst är de :D
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-11 23:37:25
URL: http://amandalarsson.nu
Sarah

Va tråkigt att ni inte hann åka me båten :/

Svar: Ja lite tråkigt var de för de hade varit kul och sett de oxå :)
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-12 10:20:14
URL: http://CheerSarah.devote.se
miningalinn

Åh, vad härligt det såg ut!:D
Vill också göra en sån jättelång resa!:D

Svar: Ja :D De tycker jag du ska göra ^^
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-12 10:50:39
URL: http://nouw.com/miningalinn
Linnea

Låter och ser ut som en härlig resa! :)

Svar: De var de verkligen :)
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-12 11:31:08
URL: http://girlinthewood.devote.se
Lovisa

Wow, vilken härlig miljö! Det där ser verkligen ut som en semester helt i min smak :)

Svar: Ja jag kan lätt ta en semester till där uppe :)
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-12 15:29:12
URL: http://wildisland.se
Alice

Så många härliga bilder och roligt att läsa! Så häftigt att se renarna på så nära håll! ^^

Svar: Tack, kul att du gillar de :) Ja de va faktiskt häftigt :)
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-12 15:33:18
URL: http://lallizzlife.blogg.se
jessy

Va mysigt :D

Svar: Ja :D
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-12 17:00:45
URL: http://jessygunnarsson.com
Kattis

Härligt! Du har fångat mycket vackert på bild!:)

Svar: Tack va kul att du tycker de :)
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-12 22:00:03
URL: http://stellaefoto.blogg.se/
Erika

Vad många trevliga ställen du besökt :)

Svar: Ja de var verkligen superhärlig miljö :)
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-12 22:29:18
URL: http://icanpikan.blogg.se
Julia

Så himla fina bilder!!

Svar: Tack fina du ^^
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-13 09:46:41
URL: http://juliasvenssons.se
Clara

Så härliga bilder! Kul att se bilder från norr!

Svar: Tack,va kul att du tycker de :D
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-13 17:54:06
Cissi

Men vilken helig resa och vilka fina bilder!

Svar: Tack, ja den var verkligen så värd att göra :)
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-14 11:50:57
URL: http://nastanperfekt.blo.gg
Tilda

Jättefina bilder! :)

Svar: Tack :D
coffeeandcupcake.blogg.se

2016-07-14 20:46:24
URL: http://nouw.com/tildaochmolly


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:




Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus