Filmjölksbröd med lingon
Detta är ett bröd som går snabbt och är superenkelt :)
Du behöver:
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
4 dl filmjölk
3/4 dl brödsirap
3/4 dl lingonsylt
1 dl russin
1/2 dl linfrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner filmjölk, sirap, lingonsylt, russin och frön. Rör ihop till en smet.Häll smeten i en avlång brödform (ca 2 liter) som är smord eller klädd med bakplåtspapper.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
(Vill du vara säker på att den är klar kan du använda dig av en termometer, den ska visa 97 grader)
(Vill du vara säker på att den är klar kan du använda dig av en termometer, den ska visa 97 grader)
När brödet är färdiggräddat, pensla det med vatten. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.
Amanda Jönsson
Åh men så gott!
Svar:
Ida
Elin
Ser gott ut! :D
Svar:
Ida
Cajsa Lindahl
Ja, du anar inte! :D Det är så fantastiskt befriande när man blir utskriven från sjukhuset. :)
Terese
Vilket bra tips!
sv: Tack så mycket!
Kram
Svar:
Ida
Flisan
sv: tack så mkt :D
Anita
Så gott :D
Svar:
Ida
Kattis
Älskar bröd med russin i!:)
Svar:
Ida
Alice
Bra tips! :D
Svar:
Ida
Gabriella
Åh såå gott det låter!!
Svar:
Ida
Clara
Det här måste testas!
Svar:
Ida
Johan
Låter riktigt gott.
Svar:
Ida
FrökenTV, bloggen om tv och film
åh gott
Svar:
Ida
VERONICA - fashionblog
Gud så härligt tips, ser och låter såååå gott! :) Mmmm!
Svar:
Ida
Christina
Det såg väldigt gott ut :)
Svar:
Ida
Pauline Hurtig
vad gott!
Svar:
Ida
Yasameen
hur duktig får man va? haha ser gott ut <3
Svar:
Ida
Hanna
Men så gott! :D
Svar:
Ida
Trackback