Torkade nypon
Gör så här:
Snoppa och halvera nyponen.
Bred ut nyponen i en långpanna och låt torka i ugnen på skonsamma 50 grader tills skalen är torra och hårda. Låt ugnsluckan stå litet på glänt. Tiden på hur länge man ska torka dem är svårt att säga. Man får känna sig fram.
Låt nyponen svalna och känn efter att skalen är ordentligt hårda och torra. Lägg i en glasburk, sätt på locket och förvara mörkt tills det är dags att använda dem.
Om jag har tid och ork brukar jag ibland peta bort kärnorna, men lika ofta får de vara kvar eftersom de innehåller nyttiga essentiella fettsyror.
Bumsan
Dagen för mig gick väl bra..Fick en bra läkare fast jag är mycket trött av att vara på sjukhuset i timmar + bli fast i trafik i en timme pga en olycka.
Mår du bra?
linah
åh så gott, får testa:D
Svar:
Ida
Jessy
Åh :D
Svar:
Ida
N
Gott!
Svar:
Ida
Liene Svärd
Bra tips om hur man kan torka nypon :)
Svar:
Ida
Emma Engström
Häftigt med torkade nypon :D
Svar:
Ida
Cassandra Haraldsson
Mums!
Svar:
Ida
Nettan
Söt blogg :) :)
http://nouw.com/Nettan
Svar:
Ida
Jeanette
Fina bilder :)
Svar:
Ida
Bumsan
Godmorgon på dig! Allt bra idag?
Elin
Mums! :)
Svar:
Ida
Boel
Bra recept :D
Svar:
Ida
Trackback