Himmelsk Jordgubbstårta
Idag firade vi min syrra som fyllde 20 år. Och de firade vi med en Himmelsk jordgubbstårta som kommer från Baka med Fridas blogg. Receptet hittar ni HÄR
Jag var tvungen och testa den eftersom det är så många som bakat den och gett den massa possitiva kommentarer :) Men jag kännde att den blev lite tom utan vaniljkräm så jag tillsatte det :)
Jag var tvungen och testa den eftersom det är så många som bakat den och gett den massa possitiva kommentarer :) Men jag kännde att den blev lite tom utan vaniljkräm så jag tillsatte det :)
Och om ni frågar mig var den riktigt god, väldigt sommrig med alla jordgubbsbitarna ^^ Helt värt och testa så här kommer receptet:
Anslag:
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bakpulver
(2 tsk vaniljsocker eller rivet skal av 1/2 citron)
1 dl hett vatten
Gör så här:
Smörj och bröda en avlång form, ca 1 1/2 liter eller en rund slät, ca. 20 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman de båda mjölsorterna, bakpulver samt ev smaktillsats.
Vänd ner blandningen och tillsätt vatten.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman de båda mjölsorterna, bakpulver samt ev smaktillsats.
Vänd ner blandningen och tillsätt vatten.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca. 30 minuter i 200 grader.
Gör två anslag om du vill göra tårtan jag gjort på bilden :)
Vaniljkräm:
250 g röd mjölk
63 g socker
1 vaniljstång
20 g maizena
63 g äggula
25 g smör
250 g röd mjölk
63 g socker
1 vaniljstång
20 g maizena
63 g äggula
25 g smör
Gör så här:
Väg upp mjölk och socker i en kastrull. Skrapa ur vaniljfröna och lägg dem i mjölken, lägg även vaniljstången där i.
Väg sedan upp äggulan i en skål med maizenan, blanda de ordentligt så de inte blir några klumpar. Du kan även sikta maizenan innan du tillsätter den.
Och väg upp smöret och dela de i mindre bitar.
Väg sedan upp äggulan i en skål med maizenan, blanda de ordentligt så de inte blir några klumpar. Du kan även sikta maizenan innan du tillsätter den.
Och väg upp smöret och dela de i mindre bitar.
Koka nu upp mjölkblandningen och häll den lite i taget över ägguleblandningen, vispa hela tiden så det blandar sig. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka upp det tills de tjocknar.
(Glöm inte skrapa med alla frön från vaniljstången ner i kastrullen igen)
(Glöm inte skrapa med alla frön från vaniljstången ner i kastrullen igen)
När den tjocknat tar du av kastrullen från värmen och rör ner smöret.
Häll i en skål och ställ på kyl tills den svalnat.
Häll i en skål och ställ på kyl tills den svalnat.
Jordgubbsfyllning:
4 dl Vispgrädde
175 g Philadelphia
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
500 g Jordgubbar, i småbitar
175 g Philadelphia
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
500 g Jordgubbar, i småbitar
Gör så här:
Vispa grädden hårt i en bunke.
Vispa upp philadelphia med florsocker, tillsätt vaniljsockret.
Vänd ner philadelphiablandningen i grädden.
Tillsätt jordgubbarna som du hackat smått.
Rör om tills allt är jämnt blandat.
Vispa upp philadelphia med florsocker, tillsätt vaniljsockret.
Vänd ner philadelphiablandningen i grädden.
Tillsätt jordgubbarna som du hackat smått.
Rör om tills allt är jämnt blandat.
Montering:
Dela anslagen i tre delar. På bottendelen tar du och stryker på ett lager med vaniljkräm och ett tunt lager med jordgubbsfyllningen. Lägg på nästa anslagsdel och stryk på ett rätt så tjockt lager med jordgubbsfyllning.
Lägg på sista anslagsdelen och stryk upp tårtan med jordgubbsfyllning.
Gör på samma sätt på nästa tårta om du vill göra en med två våningar (som på bilden). Lyft på den lilla delen på den stora och garnera med jordgubbar, blommor eller vad du själv tycker blir fint :)
Dela anslagen i tre delar. På bottendelen tar du och stryker på ett lager med vaniljkräm och ett tunt lager med jordgubbsfyllningen. Lägg på nästa anslagsdel och stryk på ett rätt så tjockt lager med jordgubbsfyllning.
Lägg på sista anslagsdelen och stryk upp tårtan med jordgubbsfyllning.
Gör på samma sätt på nästa tårta om du vill göra en med två våningar (som på bilden). Lyft på den lilla delen på den stora och garnera med jordgubbar, blommor eller vad du själv tycker blir fint :)
Hoppas du gillar den :)
Amanda Jona [SPONTAN]
Men alltså mums!
Svar:
Ida
Lena
underbart :)
Svar:
Ida
Life of Johanna
oh den ser sjukt god ut!
Svar:
Ida
Julia
så gott! :)
Svar:
Ida
Nora Bååth
Åhh den såg riktigt god ut!
Svar:
Ida
Beatrice Jakobsson - Fotograf
Mums vad gott! :)
Svar:
Ida
Sarah
Vilka fina bilder :)
Svar:
Ida
Http://carroat.blogg.se
Mums! :)
Svar:
Ida
Skogsraah ☾
Ser fantastiskt god ut!
Svar:
Ida
Erika
Den ser helt ljuvlig ut :)
Svar:
Ida
Ida Lindborg ♡
mums vad gott! :D
Sv: Tack så mycket :)
Svar:
Ida
Linnéa
Åh, den ser himmelsk ut <3
Svar:
Ida
Sara
Den verkar så otroligt god :) Tycker faktiskt att din är finare än hennes :)
Svar:
Ida
Linnéa
Tack, det börjar ta sig med flyttandet <3
Christina
Åh den såg jättegod ut :)
Svar:
Ida
Sarah
Grattis i efterskott till syrran :)
Svar:
Ida
Jennisbeauty
Den ser såå underbart god ut! :) kram
Svar:
Ida
Annica
Åh så gott det ser ut!
Svar:
Ida
Trackback