Elegant Rose

Andra uppdukningen och gesällbrevet!!

Hej!
Orkade inte blogga igår och hade inte tid heller efter att jag kom hem från skolan. Igår hade vi andra uppdukningen på gesällen och det var konditoridelen. Började kl 7:00 och fixa iordning de sista bakverken och duka upp bitar som kunde stå framme under dagen. Va riktigt nervig typ hela förmiddagen + att jag vaknade 4:00 på morgonen... Blev klar lite innan vi skulle va klara med sakerna så slapp stressa in i de sista som en del fick göra. Då kände man att de va tur man inte va en av dom.

Sen var även Magnus Johansson och kollade runt lite när vi förberedde på morgonen eftersom dom ska antagligen göra om gesällbrevet till nästa år. Lite coolt ändå att "kändisar" är och kollar på de du gjort. Han sa även att jag skulle vara nöjd med mitt bord :) Så de kändes bra.
Fick mycket possitiva kommentarer om mitt bord av många och att de va fint med björkstubbarna och sånt är ju alltid kul att höra ^^
Och jag tycker att allas bord va jättefina med alla bakverken man hade gjort och all dekoration som fanns med på borden :) Så kul o se hur allas grejer blev för man har typ inte haft nån koll på vad någon gjort under de här två veckorna. Och så va de även under bageriveckorna oxå, när alla hade dukat upp och man gick runt och kollade på borden :)

De värsta va att alla tårtor och bakelser svettades as mkt i kylen så allt florsocker försvann, och chokladen på moussetårtorna hade en stor pöl runt sig. Men som tur va klarade dom sig rätt bra under bedömningen. När bedömmarna hade gått runt till varje person så gick vi och städade bageriet som såg ut som ett slagfält typ med massa disk. Efter de fick vi gå tillbaka till aulan där bedömmarna efter vi lämnat, gått runt själva och kollat o satt poäng. Efter ihopräkningen av poängen så berättade dom att alla va godkända vilket va så gött o höra när man vart nervig över om man skulle klara de eller inte hela dagen. Sen fick vi en stor bukett blommor var och årets gesäll utsågs :)
Efter de fick vi även en blomma av SBK oxå. Sen fick släkten komma ner från läktaren och gå fram och smaka o kolla på alla grejer vi gjort. Gott o äta grejer som stått framme tre timmar men...aja :S 
 
Och sen var det väl inte så mycket mer som hände än att slänga allt och plocka ner alla glas och fat, flytta tillbaka borden osv. Och sen va de dags o gå hem typ. 
På kvällen käkade vi potatisgratäng o nått kött så tänkte vi åka till Åhus idag och käka middag där och äta glass. Hoppas vädret håller i sig för nu ser de ut o va jättefint :)
Ha en fin söndag allihopa ^^ 

Bilder från första uppdukningen hitttar ni HÄR
 


Det som skulle göras var:
1 anslag
2 st sockerkakor
20 st maränger
10 st mazariner
5 st olika sorters bitar, 5 st av varje sort- varav minst 2 st doppade i äkta tempererad choklad
1 plåt biskvibottnar
5 st olika sorters thebröd- 15 st av varje sort
5 st olika bakelser, 5 st av varje sort- 2 st ska vara traditionella
2 st olika sorters tårtor- 2 st av varje sort
Fritt valt arbete
 




 
 








 








 


 
Lite mer hela bilden av bordet :)


 
 


Nora Bååth

Så fina tårtor!

Svar: Tack så mkt :)
Ida

2015-06-07 21:50:59
URL: http://norasfoto.se/
Beatrice Jakobsson - Fotograf

Wow, vilka bakelser! :)

Svar: Tack :)
Ida

2015-06-08 00:08:58
URL: http://beattriicee.blogg.se/
Michailas

Åh vilka fina bakelser :)

Svar: Tack :D
Ida

2015-06-08 16:15:29
URL: http://michailas.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:




Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus