Vaniljhjärtan
Mördeg:
200g smör
3/4 dl socker
5 dl mjöl
1 äggula
Vaniljkräm:
3 dl grädde
2 äggulor
2 msk socker
1 msk potatsmjöl
1 tsk vaniljarom
½ tsk vaniljpulver
Gör så här:
Blanda ihop mördegen genom att nypa ihop smöret med mjöl och socker. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kyl ca 1 timme.
Blanda samtliga ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull, värm och låt blandningen sjuda tills det tjocknar. Krämen ska inte koka. Låt svalna.
Sätt ugnen på 200grader.
Kavla ut degen tunnt på lätt mjölat underlag. Stansa ut rundlar och tryck ut mördegen i formar av aluminium. Klicka 1-2 tsk vaniljkräm i formarna.
Stansa ut en ny bit mördeg och lägg över som lock. Nyp ihop försiktigt i kanterna.
Grädda kakorna ca 15 min.
Kavla ut degen tunnt på lätt mjölat underlag. Stansa ut rundlar och tryck ut mördegen i formar av aluminium. Klicka 1-2 tsk vaniljkräm i formarna.
Stansa ut en ny bit mördeg och lägg över som lock. Nyp ihop försiktigt i kanterna.
Grädda kakorna ca 15 min.
Låt dem svalna helt, och pudra florsocker över innan servering.
Vill man piffa till kakorna kan man klicka lite sylt också till fyllningen.
http://bakebelieve.blogg.se/2014/february/vaniljhjartan.html
Emma
Så söta :)
Svar:
Ida
Erica
Va fina Kakor. Önskar jag hade sånna formar så jag kunde testbaka.
Kram på ❤️dan/Erica
Svar:
Ida
KassandraPalma
åh sånt har jag länge velat pröva!
Svar:
Ida
Trackback