Russinkaka
ugn: 175 grader
Det behövs:
2 ägg
225 g socker
125 g margarin
125 g russin
2 dl tjock grädde
2 tsk bakpulver
300 g mjöl
1 ekologisk citron- skalet
Gör så här:
Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i grädde, margarinet, mjölet, citronskalet och bakpulvret. Blanda sist i russinen.
Rör så det blir en jämn smet och häll det i en form.
(Det bakar igenom bättre om man använder en rund form med hål i mitten)
Den ska gräddas i nedre delen av ugnen, den tar minst en timme att grädda.
Känn med en sticka om den är klar. Låt stå i ca. 10 mintuer innan du stjälper upp kakan.
Känn med en sticka om den är klar. Låt stå i ca. 10 mintuer innan du stjälper upp kakan.
Netti Starby
Det där låter riktigt smarrigt :-D Kram
Svar:
Ida
Martina
Gott! :D Hoppas att du får en jättebra jul, kram! :)
Svar:
Ida
Linnéa
Åh, blev bingolotto även för mig och systersonen - ny lott blev det <3
Svar:
Ida
Amanda
Så gott! :D sv: Åh tack, hoppas du får en bra jul du med! :) Kram
Svar:
Ida
Moa
Hej! Idag tävlar jag ut en splitterny chanel parfym på min blogg. Hoppas du vill vara med i den och alla mina tidigare luckor :)
Boel
Mums vad gott!
God jul!
Svar:
Ida
Amanda Jona [SPONTAN]
Lät fantastiskt gott :)
Svar:
Ida
Carina Marianne Holst
Hoppas att du fár en riktgit fin julafton!! :) Kram!
Svar:
Ida
Helene
Ser riktigt gott ut! :3
Svar:
Ida
Hanna
Åh, russinkaka :D
Har nog alltid russin hemma.. Här kan de nog komma riktigt bra till användning ;)
Svar:
Ida
Trackback