Elegant Rose

Brunch kurs dag 1

Idag hade vi brunch kurs med Ann- Sofie Jansson :) Fick göra två soppor och två pajer i varje grupp var av att en paj skulle va en LCHF- paj.
Ska ha brunch med henne imorgon och på fredag oxå, men då ska vi göra lite andra grejer :)
Detta var då min grupps grejer. 
-Laxpaj med färskost och dill
-LCHF- paj med bacon och kantareller
-Spenatsoppa med ägg
och
-våran "hitta på" soppa med de råvarorna som fanns, den innehåller tre sorters lök, torkade och färska tomater, basilika, pasta, mini mozzarella och lite annat :)
Äggen "kokade" vi i ugnen i två timmar och sen skulle man skala de och servera de till spenatsoppan, men de blev inte jättebra för ugnen var för stark om man säger så. Men om de hade blivit bra så skulle äggulan bli lite krämig. 
Vi testade även att dela på äggvitan och äggulan, och så hällde man äggulorna i olja och körde i ugnen i en kvart ungefär, och de kan man oxå servera till soppan om man vill. 

Och detta är lite vad de andra grupperna gjorde :)








 
Vi fick även räka ut vad råvarorna för spenatsoppan kostade till en portion och de kostade ca 4 kr. Men sen måste man ju lägga på arbetstiden osv så även fast råvarorna kostar inget typ blir de dyrt i slutändan. + att man ska vinna lite på de oxå.


Kajsa

Hej!
Jag har funderat på att söka till yrkeshögskolan i Kristianstad(stavning). Och jag undrar vad du tycker om utbildningen? Vad är det för saker ni får göra? Får man göra några desserter? Skulle vara kul att veta vad du har för åsikter om utbildningen.
:)

Svar: Hej!De tycker jag verkligen du ska göra :) Vi är inne på femte veckan nu och de första veckorna har vi hållit på med chokladskulpturer vilket vi fortfarande gör till chokladfestivalen som är i Sthlm i oktober. Vi har haft lite olika föreläsare som visat smörgåstårtor, mackor, soppor osv. Och två tjejer som vunnit EM unga bagare (tror ja de va), dom visade vetebröd och wienerbröd :)
Och idag och igår gjorde vi mousse och moussetårtor. Sen blir de matbröd, praliner mm.
Utbildningen bygger på att man ska planera och jobba självständigt för att utvecklas så mycket som möjligt och i slutet av året tar man gesällbrevet :)
Ja själv tycker att de är bra att man får tex. träna på att jäsa och baka av bullar och bröd. De tyckte jag att man inte fick så mkt chans till på gymnasiet och sen på jobbet är de oftast samma som gör det :)
Hoppas de va lite svar på de du undrade :) Men jag tycker verkligen du ska söka om du känner att du vill de :)
Ida

2014-09-09 13:49:24
URL: http://elvafika.blogg.se
Kajsaa

Tack så jättemycket för svaret. Nej, det är inte lätt att veta vad man vill. Det där med praliner verkar spännande. Vi får väl se framöver vad hur jag ska göra:)

Svar: Om man vill kan man ju hälsa på, de hade vi några som gjorde idag :)
Ida

2014-09-10 18:00:56
URL: http://elvafika.blogg.se
fashion

Såå gott! :D

Svar: Japp :D
Ida

2014-09-15 22:15:23
URL: http://nattstad.se/fashioninspiration


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:




Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus