Syrénsaft
20 klasar lila bondsyrén
1 kg socker
1 l vatten
30 g citronsyra
2 lime eller en citron
Skölj blomklasarna och rensa dem så att bara blommorna blir kvar.
1 kg socker
1 l vatten
30 g citronsyra
2 lime eller en citron
Skölj blomklasarna och rensa dem så att bara blommorna blir kvar.
Koka upp vatten och socker och rör tills sockret löst sig. Rör ner citronsyran. Tvätta och skär citrusen i skivor och lägg tillsammans med blommorna i en stor skål med lock. Häll över sockervattnet medan det fortfarande är hett och låt det svalna under lock.
Förvara i kylen i 3 dagar och sila sedan genom silduk. Tappa på rena glasflaskor. Flaskorna kan du sterilisera genom att lägga in dem i femton minuter i ugnen på 125°C. Gummiringarna och eventuella lock kokar du i en kastrull en liten stund. Servera genom att späda en del saft med 4 delar vatten.
Receptet hittade jag här: http://theeverydaysweetlife.blogspot.se/
milina.blogg.se
åh måste testas!
Svar:
Ida
Amanda Elvelin
Fin blogg du har, gå gärna in på min och lämna en kommentar:)
Svar:
Ida
Sofia
SV: Tack så mycket :D
Vesna - Fotograf i Jönköping
låter supergott
Svar:
Ida
Trackback