Svart vinbärssaft
3 dl vatten
3 dl socker
ev 1/2 krm natriumbensoat
Häll på vattnet och låt koka upp.
Låt koka i ca 10 min. Tryck bären med en sked på grytans kanter så att all saft rinner ur bären.
Häll bärmassan i en silställning eller ett tyg som lagts i ett durkslag. Låt stå och självrinna i ca 30 min.
Mät den avrunna saften och häll tillbaka i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
Ta grytan åt sidan och skumma väl. Häll upp lite av saften i en kopp och rör i konserveringsmedlet. Blanda ner konserveringsmedlet i saften.
Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på lock och låt kallna.
Förvara saften kallt. Till små satser saft som dricks upp inom några veckor behövs inte konserveringsmedel.
Tips:
Eftersaft: Häll tillbaka den avrunna bärmassan i en ren gryta. Häll på vatten så att det täcker. Låt koka på svag värme ca 15 min. Låt rinna av, mät och tillsätt 6 dl socker/liter avrunnen saft, Häll saften i flaskor och låt kallna. Eftersaften är inte så hållbar utan bör drickas upp inom ett par veckor.
Älskar svartvinbärssaft.
Brukar koka mycke saft och frysa ner i PET flaskor då kan man få god och vitaminrik varm saft på vintern me
Kram// Erica
Hej Ida!
Vi har nyligen startat en vegetarisk matblogg, Vegolicious, och arbetar med att bygga länkvärde. Vi har lagt in din sajt och hoppas att du vill länka tillbaka till oss! Svarar du inte på det här mailet så antar vi att du inte är intresserad av ett länkbyte och då tar vi så klart bort länken.
Din länk finns uppe på: http://vegolicious.se/externa-lankar/
Om du vill behålla länken från Vegolicious, lägg in följande länk på din blogg och hör av dig! :-)
Vegetarisk matblogg
Kul att du är med i tävlingen! Lycka till!
sv: Ja, jag tycker det.
Svart vinbärssaft låter så gott! Älskar de bären.