Mazarinkaka med hallonglasyr
75 g mandelmassa
1 st ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1⁄2 dl Arla mjölk
2 1⁄2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1⁄2 tsk bakpulver
Hallonglasyr:
1 dl florsocker
1⁄2 dl hallonsylt
Garnering:
hallon
Sätt ugnen på 150°.
Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något.
Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan.
Garnera med hallon.
Tips! Har du sötmandel men inte mandelmassa?
Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker.
Så gott det ser ut! Jag har också Blå Blom porslin här hemma som min mormor samlade ihop till mig en gång i tiden :)
Såg jättegott ut :D
Åh vad gott :D
Sv: Ja, det var riktigt mumsigt!
Fin blogg, massa godsaker att baka! :-)
gud vad gott!
svar; Jaa jättegptt! Tack detsamma :)
Åh vad gott det där såg ut! Jag önskar jag också var duktig på att baka.
SV:
ja visst ä de :)
Tack detsamma! :)
sv: supergott! testa gärna :D tack detsamma, kram!
Nä men vad sött =)
Sv: den var riktigt god!
Åh, det där ser gott ut :))
Har startat en frågestund på min blogg nu, är tbx på tuuvawayer.se så om du har några frågor om tex mej, min ponny eller annat så är det bara att ställa dom i min frågestund! kram
Jag kan bara instämma på den punkten! :)
Tack detsamma.
Oj va mycket gott du hade bloggen ;)
Ha det fint :)