Spröda blåbärskakor
Lättbakade spröda blåbärskakor med mycket smak :)
ca. 40 stycken
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
2 tsk bakpulver
5 dl mjöl
1/2 dl vispgrädde
Fyllning:
1 1/2 - 2 dl frysta eller färska blåbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör, socker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt ägg, bakpulver, mjöl och grädde. Blanda ihop allt till en deg. Rulla ca. 40 bollar av degen. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta till dem. Sätt plastfolie på bakändan av en blyerspenna och tryck 4- 5 små gropar i varje kaka. Lägg ett blåbäri varje grop.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 12- 15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
http://tidningenhembakat.se/recept/sproda-blabarskakor%E2%80%89/
victoria
bloglovinbyte? :)
Svar:
Ida
mot plus
mums!
Svar:
Ida
Trackback