Mjuka rågsiktskakor
Detta brödet kan jag verkligen rekommendera för de var sjukt gott :D
Räcker till: 4 runda kakor
Tillagningstid: ca. 30 minuter + 60 minuter i jästid + ca 15 minuter i ugn
Du behöver:
5 dl mjölk
1 dl mörk brödsirap
3/4 paket jäst
2 msk solros- eller rapsolja
2 dl havregryn
2 msk brödkrydda
1 1/2 tsk salt
9- 10 dl rågsikt
Pensling/topping:
ca 2 msk mjölk
havregryn
ev. pumpafrön
Gör så här:
Värm mjölk och sirap i en kastrull tills den är fingervarm (37 grader). Smula ner jästen i en bunke (helst i en degassistent). Lös upp jästen med mjölken.
Tillsätt havregryn, olja, brödkryddor, salt och rågsikt. Arbeta till en smidig deg på låg hastighet. Låt jäsa under bakduk i cirka 40 minuter.
Tag upp degen och knåda den. Dela den i fyra bitar och kavla ut den till runda kakor, ca 20 cm i diameter. Stansa ut ett hål i mitten. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla brödet med mjölk och strö över havregryn och eventuellt pumpafrön.
Grädda bröden i mitten av ugnen i 11- 15 minuter tills de fått fin färg och känns lätta. Låt svalna på galler under bakduk.
Josephine - Living in London
Så gott! :)
Svar:
Ida
yasmine mamma till dennis
ser gott ut
Svar:
Ida
Emelie Johansson
Åh vad gott! :)
Svar:
Ida
Sara
Så gott det brödet ser ut :)
Svar:
Ida
Josephine - Living in London
Sv; Tack så mycket! :D
Ann
Oj det ser verkligen gott ut, ska jag testa. Tack för tipset!
Svar:
Ida
Trackback