Björnbärsglass med vit chokladsås & blåbär
Glass:
250 g frysta björnbär
250 g frysta björnbär
2 äggulor
5 msk honung
1 dl färskost av philadelphiatyp
1 1/2 dl vispgrädde
1 ask färska blåbär
ev torkad lavendel
Vit chokladsås:
100 g vit choklad
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Halvtina björnbären. Mixa björnbär, äggulor, honung och färskost med stavmixer eller matberedare.
Vispa grädden och rör ner i bärmoset.
Frys i en bunke minst fyra timmar.
Vit chokladsås:
Grovhacka chokladen. Värm grädden i en kastrull. Rör i chokladen och låt den smälta.
Låt glassen stå i rumstemperatur 1/2 timme före servering. Skeda upp glassen. Strö över blåbären och ringla över såsen. Strö ev över lite hackad lavendel.
För alla: Fri feån gluten. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och grädde. Byt ut den vita chokladen mot ren mörk choklad av god kvalitet. Gör äggfri: uteslut äggulorna.
Suzanne BakeBelieve
Såg denna via fb också. Fantastiskt vad gott det måste vara med björnbärsglass!! Jag gör för lite glass... Skärpning på det! :)
Svar:
Ida
Amanda [SPONTAN]
Men åh så gott :)
Svar:
Ida
Maja ♥
Åh, vad gott, det måste jag testa till någon middag :D
- Ja, visst är det, jag älskar det! <3
Svar:
Ida
alice
Åhhh gud va gott det ser ut
Svar:
Ida
Sofia
Mmm ser super gott ut! Ha en bra dag :)
Svar:
Ida
idaellinor
åh va gott!
Svar:
Ida
Olivia | Reporter
GAAH! Vad gott det ser ut!
Svar:
Ida
My
älskar din blogg! den är så fin med goda recept. Jag följer dig på bloglovin nu <3
Svar:
Ida
Trackback