Elegant Rose

Vildjästvatten

Hur man startar en vildjäst till ljus fördeg/surdeg. Fick detta receptet av en föreläsare i skolan. Så jag tänkte att jag även skulle testa de hemma. Så det har jag gjort, dock fick den stanna "hemma, hemma" inte där jag bor nu. Så jag har ingen koll på den, vilket är lite tråkigt men vi får se hur den klarar sig :)
Du behöver detta för att starta den:
1000 g vatten
500 g ekologiska russin, obesprutade vindruvor, persikor, äpplen eller fikon
250 g socker
100 g honung
 
Blanda och låt stå tills jäsningen är i full gång. Ca 3-6 dagar, sila sedan bort frukten. 
Jag gjorde bara hälften av receptet och de räcker om man är hemmabagare.
 
Kommer lägga ut vidare beskrivning när jag är tillbaka från Stockholm, så på måndag/tisdag får ni fortsättningen :)
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus