Elegant Rose

Rabarberrutor

Mördeg:
8 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
375 g margarin eller smör
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
1 1/2 kg rabarber
4 msk socker
Maräng:
4 äggvitor
2 1/4 dl socker
100 g mald mandel
 
Mät upp samtliga ingredienser till mördegen och hacka samman dem. Snabbast går de i matberedaren med torra ingredienser i botten och fettet i tärningar ovanpå och till sist äggen. Kör tills det blir en grynig massa.
Lyft av locket och lägg en plastfilm över och vänd på skålen. Då är degen snabbt samlad i plasten. Kläm ihop den genom plasten till en degklump och låt vila kallt.
Putsa rabarbern och skär den i drygt centimeterlånga bitar. Blanda med sockret.
 
Lägg bakplåtspapper i en långpanna och kavla ut mördegen. Det går bra direkt i långpannan. Tryck upp degen längs kanterna, nagga och grädda 10 minuter, i 175 grader.
 
Lägg på rabarberna och grädda 15 minuter.
Vispa äggvitorna styva, vänd i socker portionsvis. Vänd till slut ner den malda mandeln.
Höj temperaturen till 250 grader.
Stryk ut marängen över rabarberna. Grädda ytterligare ca. 6 minuter, eller tills börjar ta färg.
Låt svalna på galler. Skär i rutor.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus