Spökbakelser
Dehöver du:
Grädde
Sylt
Vaniljkräm
Vit marsipan
Choklad till ögonen
Gör så här:
Jag bakade en sockerkaks botten och delade den rakt över (som man gör när man ska göra en tårta) och efter de tryckte jag ut två runda bitar. Varje spöke behöver två stycken.
När du gjort de så kokar du vaniljkrämen så den hinner kallna, går lika bra med marsan.
Sedan ska grädden vispas och marsipanen kavlas ut om du nu inte köper färdig kavlad på Ica.
När det är klart breder du på lagom med sylt och sedan på med vaniljkrämen, och till sist grädd så att den får den fotbolls liknande formen.
Efter de är klart så lägger man på nästa sockerkaks botten och stryker grädde runt kanterna och uppe på.
Och till sist ska marsipanen på som man skär ut till en större rund cirkel än vad själva bakelsen är.
Jag använde ett tefat för att mäta ut storleken på marsipanen och skärde sedan ut den och la på biten på bakelsen.
Sedan är det bara att forma som man tycker ett spöke ska se ut. Efter att man format den som man vill ha den så är det dax för ögonen och munnen som är gjord av smält choklad.
(Recept och bild från ett annat år)