Fläderbubbel
2,5 dl socker
1 msk vitvinsvinäger alt äppelcidervinäger
2,25 l vatten
1 citron

Skölj inte blomklasarna, men plocka bort eventuella småkryp och liknande.
Blanda vatten, socker och vinäger i en stor bunke eller kastrull.
Skala citronen med en potatisskalare och tillsätt skalet, liksom saft från en halv citron. Rör om ordentligt och tillsätt därefter blomklasarna.
Låt stå övertäckt (handduk el liknande) i sval rumstemperatur i ett dygn.

Sila därefter genom en duk och häll upp i väl rengjorda flaskor med skruvkork. Fyll inte hela vägen upp. Låt stå i sval rumstemperatur några dagar och kontrollera därefter flaskorna för att se om det bubblar. När det bubblar ställs flaskorna in i kylen, annars får de stå framme ytterligare ett par dagar.
Jag brukar förvara flaskorna med korken inte fullt åtskruvad, för att det inte ska bli övertryck och flaskor som smäller. Man kan också skruva av korken lite då och då, för att släppa ut kolsyra.
Fläderbubblet serveras välkylt och håller upp till tre veckor.
Recept från: http://www.pickipicki.se/2009/08/skal-for-egentillverkad-fladerchampagne/
Mums!
sv: Ja jag tyckte den var lite sådär, men när det gäller choklad är jag rätt petig haha :)
Kramis
Så dina bilder, själv har jag aldrig varit nå större fan av flöder just(:
Fläder är ju bara föör gott!!
Åh så underbart gott! :D
Men mums vad gott med fläder(!)
Åh så gott det ser ut!
Vad spännande det lät! Kanske ska sno med mig lite extra fläder från svärfars träd i år :)
Åh, gott! ^^
Mums så otroligt gott <3
Fina bilder du tar! :)
Tack för tipset! :)
mums!
