Hallonsylt
1000 g hallon
1⁄2 dl vatten
7 dl strösocker
1 krm natriumbensoat
Rensa bären och lägg dem i en gryta. Tillsätt vattnet. Koka upp långsamt på svag värme under lock och fortsätt koka på svag värme i 5 min.
Tillsätt socker, rör om och koka upp. Låt sylten koka på svag värme utan lock i 10 min.
Tag bort eventuellt skum med en sked. Rör ut natriumbensoat med en liten mängd sylt och blanda sedan ner det i resten av sylten.
Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt genast på locket.
Förvara svalt.
Hallonsylt är bara sååå gott. :)
Skulle vilja bli bättre på göra sånt
Så gott! Men om det kunde vara lite färre mygg och skit i skogen då så man kunde plocka ifred!:P
sv: Du vill inte göra en gissning i tävlingen då?
Här hemma finns endast hallonsylt inköpt på affären, tyvärr. Inte finns det hemma för något så kul som det du har det hemma för. Nej, endast för pannkakor haha
så gott!
lyxen att äta hemmagjort hallonsylt!! Tyvärr har jag nog inte tålamodet att plocka så mycket hallon, haha!
yum