Rågbullar med russin

Du behöver:
50 g jäst
33 cl mörkt öl eller julmust
(jag tog vatten eftersom det inte är jul)
(jag tog vatten eftersom det inte är jul)
2 dl vatten
1 tsk salt
2 dl russin
1-3 msk mörk sirap eller brödsirap
8 dl fint rågmjöl
ca. 4 dl vetemjöl
Pensling:
(sirap)
vatten
Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma ölet eller musten och vattnet till fingervärme (37 grader).
Häll lite av degspadet över jästen. Rör tills det löst sig och tillsätt resten av degspadet, salt, sirap och rågmjölet. Blanda även i det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig och tillsätt russinen. Låt degen jäsa under bakduk i ca. 30 minuter.
Häll lite av degspadet över jästen. Rör tills det löst sig och tillsätt resten av degspadet, salt, sirap och rågmjölet. Blanda även i det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig och tillsätt russinen. Låt degen jäsa under bakduk i ca. 30 minuter.
Knåda i resten av vetemjölet, forma degen till lagom stora bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa till nästan dubbel storlek, ca. 30 minuter.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader ca. 15 minuter.
Pensla bullarna med vatten och eventuellt 1-2 msk sirap per del vatten strax innan de tas ut ur ugnen.
Låt dem svalna på galler under bakduk.

Recept från: Rutiga bakboken
rememberthiis.blogg.se
Låter gott :)
Svar:
Ida
Tuva Björnwall
åh vad gott det verkar, som alltid med det du lägger ut!!
Svar:
Ida
Gabriella
Åh såå gott!!
Svar:
Ida
Tilda Barkselius
Låter gott!
Svar:
Ida
Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF
Gott!
Svar:
Ida
Martina
Lät supergott! :D
Svar:
Ida
helenaforsmark.blogg.se
va gott :D kram
Svar:
Ida

Trackback