Plommonsylt

4 liter (2 kg) plommon
1,5 kg syltsocker
5 dl vatten
Rensa och skölj plommonen.
Ta upp och lägg åt sidan efterhand. Låt svalna något så kan du dra av skalet.
Plommonsylt med skal: låt skalet vara på när du delar dem och kärnar ur plommonen.
Koka ihop socker och vatten i en stor kastrull under omrörning tills sockret löst sig till en simmig sockerlag.
Sänk till medelvärme och tillsätt plommonen.
Koka på låg värme i 30 minuter. Rör då och då.
Skumma bort skum i kanterna.
Häll upp sylten på väl rengjorda glasburkar och sätt på lock direkt.
Häll ev. paraffin över sylten innan de försluts.
Förvara plommonsylten svalt.
åh mumsigt :)
jaaa jag ska snart hämta hem loppan och hoppas på att allt är bra, undra bara om hon kommer få bära tratt :/
Det lät spännande! Aldrig ätit!
Men shit vad gott!
Plommonsylt låter gott :)
Så gott det lät :)
Vad gott det ser ut :)
Vad gott det ser ut!
Gud vad gott med plommonsylt och tack för receptet! Kram
Gott :D
Så gott med hemmagjord :)
Gott! ^^
Men mums, man blir verkligen sugen på sötsaker när man kommer in på din blogg haha :D
låter yummy :D ska alt testa detta en dag :)
Tror faktiskt att jag aldrig smakat plommonsylt! :o
Mysig blogg! Kul med bakning :)
Mums! :D
Plommonsylten lät god!
Måste testa rakt en dag :-)
Aldrig provat men låter väldigt gott!
Sockerkakan såg riktigt god ut :)
fin blogg du har!
gott!
Mums sååå gott <3
du är såå duktig!
Mums!
