Citronsockerkaka
Ugn: 175 grader
Du behöver:
50 g smör/ margarin
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 3/4 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 citron, rivet skal
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda bakpulver och mjöl och vänd ner i smeten tillsammans med mjölk, smält smör och citronskal.
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter, tills kakan är torr.
Låt svalna i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt svalna helt.
Blanda bakpulver och mjöl och vänd ner i smeten tillsammans med mjölk, smält smör och citronskal.
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter, tills kakan är torr.
Låt svalna i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt svalna helt.
http://www.hemmetsjournal.se/mat/Citronsockerkaka/recept-11106
Caroline
Vilken fin!
Sv; tack så mycket :D
Svar:
Ida
Trackback