Kanderade äpplen
5 röda äpplen
5 blompinnar
3 dl socker
1 msk glykos (eller vit baksirap)
några droppar röd karamellfärg
1/4 dl vatten
riven kokos
Gör så här:
Tvätta av och torka äpplena. Stick i en blompinne i varje äpple.
Häll kokos på ett fat.
Koka socker, glykos, karamellfärg och vatten tills blandningen karamelliseras. Prova med att droppa ner lite i ett glas med kallt vatten och om det stelnar och blir hårt är det klart.
Doppa äpplena ett och ett i sockerlagen, rulla dom i kokos och ställ sedan på ett fat för att stelna.
Det går alldeles utmärkt att hoppa över kokosen om man inte gillar det.
Måste prova det nu i jul. Ser så gott ut. :)
Det där känns så himla juligt!
Älskar kanderade äpplen , verkligen så klassiskt och gott :)
Åh, så gott! ^^
jag har aldrig ätit det men det verkar vara riktigt gott :)
sv; tack tjejen! det kommer bli bättre med tiden, det vet jag.
åh har alltid velat smaka sånna men har aldrig gjort haha :(
Mmm, så gott <3
Tack detsamma du :P
Såna har jag aldrig testat faktiskt :)
Tävlingen i samarbete med Nordicfeel är nu avslutad! Kika gärna in på bloggen för att se vem som vann :) Kramis!
Åh så gott! :) sv: Tack så mycket! Hoppas du får en fin helg du med! :) Kram
Omnom :D :D
Åh så söta :D.
Vad gott det ser ut!
Har aldrig testat detta men alltid velat smaka :)
Va gott det ser ut :D
Mums =)
Guuud så snygga de blev också!!
ÅH, det där är verkligen sååå gott!
Jag har aldrig ätit kanderade äpplen, men det ser verkligen gott ut! :)
Mums så gott det ser ut <3 Kram