Lakritscupcakes

Ingredienser:
Cupcakes:
100 g smör
1 dl vetemjöl (60 g)
1 dl kakao (45 g)
2 msk lakritspulver eller 5–10 krossade turkisk peppar
1 tsk bakpulver
3 st ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
Topping:
275 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk lakritspulver eller 3–5 krossade Turkisk peppar
25 g smör, rumsvarmt
Engelsk konfekt eller liknande lakritsgodis till dekor
Gör så här:
Cupcakes:
Smält smöret.
Mät upp och blanda mjöl, kakao, lakritspulver och bakpulver.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk.
Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 20 minuter.
Låt svalna.
Topping:
Hacka chokladen ganska fint.
Koka upp grädden med honungen och lakritspulvret, dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden.
Rör tills all choklad har smält.
Tillsätt smöret i små klickar och rör ihop till en slät smet.
Låt helst glasyren stelna i rumstemperatur till nästa dag.
Ställ in den i kylen om du har bråttom, men passa noga så att den inte blir för kall och hård.
Spritsa en tryffeltopp på varje cupcake och dekorera gärna med engelsk konfekt.
http://www.recept.nu/mia_ohrn/kakor_och_tartor/mjol/lakritscupcakes/
