Filmjölksbröd med lingon
1 limpa
tid: 1 timme och 15 minuter
Du behöver:
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
4 dl filmjölk
3/4 dl brödsirap
1/2 dl lingonsylt
1 dl russin
1/2 dl linfrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner filmjölk, sirap, lingonsylt, russin och frön. Rör ihop till en smet.
Häll smeten i en avlång brödform (ca 2 liter) som är smord eller klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 175-200 grader i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
När brödet är färdiggräddat, pensla det med vatten. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.
Superenkelt och jättegott :) De håller sig saftigt i flera dagar också :)

Therése Brötte
Det ser riktigt gott ut! Jag ska nog ta och testa detta hemma :)
Svar:
Ida
Sara
Så mycket gott, detta måste testas :)
Svar:
Ida
Sara
Såg mycket gott ut skulle det givetvis stå :)
Svar:
Ida
Erica
Det är så gott med hembakat bröd!
Kram // Erica
Svar:
Ida
Amanda
Så gott det ser ut!
Svar:
Ida
Cornelia
sv: Tack och tack :)
Michelle
Oj vad gott! :)
Svar:
Ida
Maria
åh måste prova :)
Svar:
Ida
fashion
gott! :D
Svar:
Ida

Trackback