Hetvägg
Att äta sin semla i ett fat med varm mjölk är en gammal sed som heter hetvägg. Vilket jag aldrig hade testat innan och det var väl inte det godaste jag hade ätit precis. Men de finns säkert många som tycker det är gott :)
Du heböver:
En semla per person
2-3 dl mjölk per person
(socker, kanel, vanilj eller kardemumma)
Gör så här:
För att laga hetvägg bakar du först en omgång klassiska semlor efter storlek och smak. Eller så köper man en om man inte har tid eller lust att baka :P
Värm sedan mjölken så den bli het, men inte kokar.
Lägg en semla i ett djupt fat och slå mjölk runt. Servera genast!
En del smaksätter mjölken under värmningen. Kanel, vanilj, kardemumma och/ eller socker är kryddor som går fint till semlan.

Hetvägg är ett gammalt sätt att servera sin semla på. Sättet att äta sin semla i varm mjölk har varit vanlig i Sverige sedan 1700- talet och många tycker fortfarande att det är just så här en semla ska avnjutas!
Oj vad mycke gott det fanns hos dej =)
Fin blogg :)
Fin blogg :) Va gärna med i min veckans blogg tävling! :)
