Kanderade äpplen


Du behöver:
5 röda äpplen
5 blompinnar
3 dl socker
1 msk glykos (eller vit baksirap)
några droppar röd karamellfärg
1/4 dl vatten
riven kokos
Gör så här:
Tvätta av och torka äpplena. Stick i en blompinne i varje äpple.
Häll kokos på ett fat.
Koka socker, glykos, karamellfärg och vatten tills blandningen karamelliseras. Prova med att droppa ner lite i ett glas med kallt vatten och om det stelnar och blir hårt är det klart.
Doppa äpplena ett och ett i sockerlagen, rulla dom i kokos och ställ sedan på ett fat för att stelna.
Det går alldeles utmärkt att hoppa över kokosen om man inte gillar det.

5 röda äpplen
5 blompinnar
3 dl socker
1 msk glykos (eller vit baksirap)
några droppar röd karamellfärg
1/4 dl vatten
riven kokos
Gör så här:
Tvätta av och torka äpplena. Stick i en blompinne i varje äpple.
Häll kokos på ett fat.
Koka socker, glykos, karamellfärg och vatten tills blandningen karamelliseras. Prova med att droppa ner lite i ett glas med kallt vatten och om det stelnar och blir hårt är det klart.
Doppa äpplena ett och ett i sockerlagen, rulla dom i kokos och ställ sedan på ett fat för att stelna.
Det går alldeles utmärkt att hoppa över kokosen om man inte gillar det.

Elin karlsson
Svar: Tack :)
Åh sådana äpplen är så goda!!
Svar:
Ida
Alice
Jag har aldrig ätit det eller gjort det men skulle verkligen vilja testa!
Svar:
Ida
Ida
Jag gillar inte de dära äpplena, eller jag har aldrig smakat de. Gillar inte äpple.
Svar: Tur att en del av blygheten har växt bort, hoppas det växer bort från mig med.
Svar:
Ida
Life of Johanna
Ser smarrigt ut :)
Svar:
Ida

Trackback