Franska eclairer
Petit choux grund smet klicka på länken så finns receptet där :)
När du sedan gjort de kan du börja med vaniljkrämen som är fyllningen i de här bakelserna...
Vaniljkräm:
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
1 nypa salt
2 äggulor
3 blad gelantin
Pensling till locken:
100 g mörk choklad
Gör så här:
Snitta vaniljstången och koka den i 1 1/2 dl grädde på svag värme under lock i 5 minuter. Ta upp stången. Dra kastrullen från spisen, rör i socker, salt och en äggula åt gången. Blötlägg gelantinet i kallt vatten som täcker.
Skjud nu krämen på medelvärme under vispning tills den tjocknar. Blanda i avrunnet gelantin och rör krämen helt kallt brevid spisen. Elvispa resten av grädden fast, blanda i den.
Klicka eller spritsa krämen i kakbottnarna, toppa dem med chokladpenslade lock.
(blir sockerfritt om man använder en annan fyllning :))