Amerikanska äppelmuffins
Muffins
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2-3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
1 tsk bakpulver
3 dl mjöl
Fyllning
1 äpple
socker
socker
kanel
Havre topping
3/4 dl socker
3/4 dl socker
2 dl havregryn
75 g smör
Gör såhär:
Skala äpplet och skär det i bitar så dom får plats i muffinsformarna. Blanda kanel och socker och lägg i äpplebitarna där. Rör om så det blir kanel och socker över hela bitarna.
Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt sedan ett ägg i taget. Så det blir en slät smet.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna så de blir en jämn och slät smet.
Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften, lägg sedan i en eller två äpplebitar beroende på storlek.
Smält smöret och tillsätt sedan socker och havregryn. Rör så det blandar sig riktigt. Lägg sedan på havreblandningen på muffinsen så det täcker hela muffinsens yta.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca. 18 minuter eller tills dom inte är kladdiga längre.