Pumpakaka
Eftersom de är halloween så var det lämpligt att baka pumpakaka nu när man köpte pumpa...
Du behöver:
4 ägg
3 dl strösocker
5 dl pumpakött
1 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
1 tsk kanel
Glasyr:
4 ägg
3 dl strösocker
5 dl pumpakött
1 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
1 tsk kanel
Glasyr:
rivet skal av en apelsin
50 g smör
2 dl florsocker
200 g philadelphiaost
orange (röd och gul) hushållsfärg
rostade pumpakärnor
Gör så här:
Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
Rör ner den rivna pumpan och oljan. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker, kardemumma och kanel.
Rör ner det i äggblandningen och häll allt i en smord och bröad långpanna (25x30 cm).
Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Låt svalna.
Glasyr:
Rör ihop smör och florsocker till en fluffig smet.
Blanda ner apelsinrasp och färskost.
Tillsätt några droppar hushållsfärg och bred ut på kakan.
Skär kakan i lagom stora bitar och dekorera med rostade pumpakärnor.
Trackback