Elegant Rose

Biskvier

Ingredienser:

Biskvibottnar:
450 g mandelmassa
3 st ägg
1,5 dl socker

Smörkräm:
400 g rumsvarmt smör
2 dl äggvita (ca. 5 äggvitor)
5 dl florsocker

Garnering:
300 g mörk blockchoklad

Gör så här:

Börja med bottnarna:
Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.
Spritsa ut smeten eller klicka ut den med hjälp av skedar.
Baka i 175 grader 15-20 minuter. Tills bottnarna har fått fin färg.
Var försiktig när du lossar bottnarna från pappret, funkar bra om man har möjlighet att låta pappret med biskvier ligga i frysen en stund.

Smörkrämen:
Vispa smöret "pösigt".
Vispa äggvita och florsocker över varmt vattenbad. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall och klicka i smöret.
Smaksätt med cacao (kan även bytas ut till annan smak).
Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat.
Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning.

Garnering:
Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikro.
Doppa biskvierna i den smälta chokladen, låt biskvierna stå i kyl en stund innan servering.

Går jätte bra att frysa in och spara till andra tillfällen. 

 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:




Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus