Röd vinbärssaft
![](https://cdn2.cdnme.se/3922048/8-3/rod_vinbarssaft_579611292a6b22bc6c849a84.png)
Du behöver:
4 Liter röda vinbär (mosade)
5 Liter vatten
4 Liter röda vinbär (mosade)
5 Liter vatten
750 g socker (per liter saft)
Gör så här:
Låt bären och vattnet stå i en hink eller något annat som du har hemma i 12 timmar.
Sila sedan bort bären.
Tillsätt 750 g socker till varje liter saft, och låt åter stå i 12 timmar.
Efter de 12 timmarna ska du koka upp saften. Ta bort eventuellt skum som bildas på ytan.
När saften kallnat häller du den i flaskor. Klart att dricka eller förvara till vintern.
Lycka till!
Låt bären och vattnet stå i en hink eller något annat som du har hemma i 12 timmar.
Sila sedan bort bären.
Tillsätt 750 g socker till varje liter saft, och låt åter stå i 12 timmar.
Efter de 12 timmarna ska du koka upp saften. Ta bort eventuellt skum som bildas på ytan.
När saften kallnat häller du den i flaskor. Klart att dricka eller förvara till vintern.
Lycka till!
![](https://cdn3.cdnme.se/3922048/8-3/vinbarssaftt_55d5ffa5ddf2b35d9c2fb1ea.png)
Recept från: Min mormors kokböcker
Pauline Hurtig
så gott och roligt att göra!
Svar:
coffeeandcupcake.blogg.se
![](https://cdn2.cdnme.se/3922048/8-3/bloggregler_55f9819c9606ee074ded4ec4.png)
Trackback