Mazarinkaka

75 g mandelmassa
1 st ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1⁄2 dl mjölk
2 1⁄2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1⁄2 tsk bakpulver
Hallonglasyr:
1 dl florsocker
1⁄2 dl hallonsylt
Garnering:
hallon
Sätt ugnen på 150°.
Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något.
Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan.
Garnera med hallon.
ser jättegott ut!
Men muuuums!!
åhh va gott! <3
Fin är den, har bra fantasi så jag kan se den med en gräddklick och hallon=))
Vilken fin färg det var på den :)
ååh tack söta :) hon hälsar tack hihi
aa har du också vovve eller vad är det för husdjur?
mazarin kaka är så gott :D
Mumsigt värre :D
låter riktigt smarrigt ;D
Så fin och god den ser ut
Kram
Åh mums va gott!
Åh, det måste jag prova, älskar mazariner! :D
Tycker verkligen att det ser så gott ut men är inte jätteförtjust i mandelmassa! :(
Gott! :)
whaat har aldrig hört talas om detta! Måste provas:D
Ja, jag gillar mest skorna i mitt vita collage - dock kan jag inte gå i dom höga klackarna <3
Ser supergod ut!
gott!!
Åh mazariner är så mycket barndom. Aldrig hört talas om jus t denna men kanske borde testa :)
det låter gott :)
sv; tack så mycket fina du! :D
Åh så gott!
sv: Ja visst är de så snygga! kram
Ja har aldrig gillat mazariner :P
Bra tips!! :)
ha en underbar helg:D! <3
Men jag tycker att det är kul. Har inte haft nån aning om vad jag ska blogga om dock. :(
muums. äskar mazariner
