Äpplepaj
Nu när det är höst så passar det ju perfekt med lite äpplepaj till fredags fika, så här kommer receptet på det :D
Mördeg:
2 dl vetemjöl
100 g smör
3/4 dl socker
1 äggula
Gör så här:
Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna, före hand eller i en matberedare till en deg.
Plasta in den och låt den vila svalt i minst 30 minuter.
Plasta in den och låt den vila svalt i minst 30 minuter.
Kavla ut den rätt tunt och klä formen.
Fyllning:
äpplen
äpplen
kanel
Lägg sedan i skalade och urkärnade äppleklyftor så det täcker botten och lite till. Strö ett tunt lager med kanel över alla äpplena.
Smuldeg:
3⁄4 dl strösocker
1 1⁄2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 g smör
1 1⁄2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 g smör
Blanda ihop allt så det inte är några klumpar kvar av margarinet. Strö över smulpajen över äpplena och grädda i nedre delen av ugnen tills smulpajen fått fin gyllenbrun färg.
ca. 20 minuter i 200 grader.
ca. 20 minuter i 200 grader.
Servera med vaniljsås.
Hoppas de smakar :)
Hoppas de smakar :)
sandra
åh gott!
Svar:
Ida
Elin
Mums, vad gott! =)
Svar:
Ida
Amanda Engberg
Åh så gott! :)
Svar:
Ida
Melinda Bylemark
Åhh ,äppelpaj är nog den godaste pajen som finns! :D Sommaren eller sen sommaren tror jag blåbär tar första priset men annars är det äppelpaj.. :D
Svar:
Ida
Henrik Olsson
Så gott! :)
Svar:
Ida
Hanna
Äppelpaj är så gott nu på hösten tycker jag! Och vaniljsås till det, så är det perfekt :)
Svar:
Ida
Trackback