Lingontryffel
Du behöver:
200 g mörk choklad, 70 procent
2 msk smör
1 dl frysta lingon, tinade
1 msk crème fraiche
1 dl florsocker
Garnering:
½ dl kakao
2 tsk kanel
Gör så här:
Bryt chokladen i bitar. Lägg choklad och smör i en skål och smält det, under omrörning, över vattenbad (kastrull med småkokande vatten).
Mosa lätt de tinade lingonen med en gaffel. Blanda ner dem i chokladen tillsammans med crème fraiche och florsocker. Ställ i kylen i 30–40 min.
Blanda kakao och kanel på en tallrik. Forma små bollar av smeten (det är ett kletigt göra) och rulla dem i blandningen. Förvara tryfflarna svalt.
Recept från: http://tidningenhembakat.se/recept/lingontryffel/
Älskar hur du pyntat, ser så fint ut :D
Åh vad gott det såg ut :)
Så fint dukat och så spännande det där låter :)
Åh vad fint och det ser jätte gott ut :-D Kram
Såg riktigt gott ut! :)
Mums :)
Ser gott ut!
svar; tack så mycket!
Ska nog testa detta :)
Åh, det låter gott! Detta receptet vill jag spara - tack.
Svar: Tack för din kommentar.
Kram
Tryffel är så gott! :)