Rabarberrutor
Mördeg:
8 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
375 g margarin eller smör
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
1 1/2 kg rabarber
4 msk socker
Maräng:
4 äggvitor
2 1/4 dl socker
100 g mald mandel
Mät upp samtliga ingredienser till mördegen och hacka samman dem. Snabbast går de i matberedaren med torra ingredienser i botten och fettet i tärningar ovanpå och till sist äggen. Kör tills det blir en grynig massa.
Lyft av locket och lägg en plastfilm över och vänd på skålen. Då är degen snabbt samlad i plasten. Kläm ihop den genom plasten till en degklump och låt vila kallt.
Putsa rabarbern och skär den i drygt centimeterlånga bitar. Blanda med sockret.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna och kavla ut mördegen. Det går bra direkt i långpannan. Tryck upp degen längs kanterna, nagga och grädda 10 minuter, i 175 grader.
Lägg på rabarberna och grädda 15 minuter.
Vispa äggvitorna styva, vänd i socker portionsvis. Vänd till slut ner den malda mandeln.
Höj temperaturen till 250 grader.
Stryk ut marängen över rabarberna. Grädda ytterligare ca. 6 minuter, eller tills börjar ta färg.
Låt svalna på galler. Skär i rutor.
Johanna
Så gott det ser ut!
Svar:
Ida
Hanna Klasson
Vilken fin blogg du har, och vilken tur att jag kikade in. Satt precis och funderade på vad jag skulle göra med rabarbern jag fick idag :D
Svar:
Ida
Amanda CL
sv: ja :D
oh såna är väääldigt goda :D
Svar:
Ida
Vicky
Tack så mycket :) Det är min och min sambos hundar :)
Ida Gratte
Så gott :D
Svar:
Ida
Ida - foto & häst
åh så gott!! :D
Svar:
Ida
Nikki
Tror du att man kan ha hallon i istället?
Det ser jättegott ut men är inte så förtjust i rabarber! =(
Svar:
Ida
Annika
Gott!
Svar:
Ida
iisa
ååå mums så gott ^^
Svar:
Ida
MATILDAS
vad gott =)
Svar:
Ida
FrökenTV, bloggen om tv och film
mums
Svar:
Ida
fotografvesna.se
åh va gott
Svar:
Ida
Trackback