Budapestbakelse med mandel och färska bigarråer

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitor och socker fluffigt som till en maräng. Börja med ca 20 % av sockret och när marängen börjar gå ihop, höj hastigheten och ha i resten av sockret lite i taget.
Hacka hälften av mandeln grovt. Mal resten i en mandelkvarn eller hacka den mycket fint. Vänd ner all mald och hackad mandel i marängen tillsammans med maizena och florsocker.
Spritsa ut långa strängar tätt bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper, så att en rektangulär botten bildas. Strö över mandelspånen över marängbottnen. Grädda i bottnen i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. Vänd upp och ner på ett bakplåtspapper.
Vispa grädden fluffigt. Blanda i vaniljstångens urskrapade frön i grädden. Bred ut grädden över bottnen. Strö urkärnade bigarråer över grädden. Spara några hela till garnering.
Rulla ihop med vispad grädde och bigarråer. Ta hjälp av bakplåtspappret när du rullar. Lägg rullen med skarven neråt.
Pudra med florsocker och skär i skivor till bakelser och dekorera.

http://www.recept.nu/leila_lindholm/kakor_och_tartor/agg_och_mejeri/budapestbakelse_med_mandel_och_farska
_bigarraer/
Jag blir alltid sugen på något gott när jag kollar in på din blogg.
Ååå gee mig! :O <3
Så gott å så fina bilder.
Kram//Erica
Så gott det ser ut!
Åh, det är min absoluta favorit!
