Jordgubbskaka
Sjukt enkel och hur varierbar som helst är den här jordgubbskakan i långpanna. Byt ut jordgubbarna mot någon annan favoritfrukt eller smaksätt med citronskal, vanilj eller kakao om du hellre vill det.
Men jag använde:
50 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
ca 2 dl jordgubbar (frysta eller färska)
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Rör samman vetemjöl och bakpulver för sig och rör ner i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och mjölken under omrörning.
Häll i en långpanna klädd med bakplåtspapper (ca 30 X 20 cm). Stick ner jordgubbar med jämna mellanrum i hela kakan.
Grädda i 175 grader i 30 minuter. Skär i rutor och servera med glass eller vaniljsås.

Jag tänkte att jag måste ha ett recept på bloggen idag som har jordgubbar som ingrediens eftersom det är jordgubbens dag i Vara, 28-29 Juni :)