Strassburgare
ca. 25 stycken
ugn: 175 grader
Du behöver:
100 g margarin eller smör
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
Rör matfett, florsocker och vaniljsocker mycket pösigt. Tillsätt mjölet lite i sänder och rör kraftigt hela tiden. Spritsa degen genom en krusig sprits i toppar eller längder direkt på smord plåt.
Grädda mitt i ugnen ca. 10 minuter.
Hur man sedan vill göra med garneringen finns de lite olika sätt man kan göra de på. Jag spritsa smörkräm i mellan dem och la ihop dem två och två. Men man kan även doppa en av ändarna i choklad eller bara glasera dem med gelé och florsocker.
Smörkräm:
50 g smör
1 äggula
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa smöret fluffigt, tillsätt sockret och äggulan och vipsa så det blir en slät och fluffig kräm. Tillsätt lite karamellfärg om man vill.
Eller:
Smält blockchoklad
Gelé eller florsocker
Spritsa lite gelé på varje kaka eller sikta florsocker över dem eller doppa ändarna i smält blockchoklad.
Eller spritsa smörkräm i mellan och lägg ihop dem två och två, jag färgade även smörkrämen med röd karamellfärg så den blev rosa.

