Elegant Rose

Gesällbrevets prov och föreläsning med Thomas Ravelli

Hej på er!
Hoppas ni har lika fint väder som jag har här i Skåne, värsta vårvädret ju och så fint nu när alla körsbärsträd blommar i rosa :)
Idag hade vi de teoretiska gesällbrevs provet och det känns som att det gick bra, vilket är skönt. Men lite jobbigt att man får vänta tills nästa vecka för att få veta hur det gick... Vill veta det nu så man kan släppa det och fokusera på det praktiska till 100% 
Provet bestod av yrkesräkning, hygien och lite olika saker som hade med konditori och bageri att göra.

Efter provet tempererade jag lite choklad bara för att det är något som man aldrig kan öva för mycket på  Och så ska man ju doppa bitarna i det på den praktiska delen.
Efter det så fick vi gå på en föreläsning som SBK (Sveriges bagare och konditorer) höll i på Kristianstads arena. Och Tomas Ravelli var det som föreläste eller va man ska säga. Han va riktigt rolig och intressant att lyssna på så det blev inte tråkigt, vilket de kan bli på en del föreläsningar. Och föreläsningen handlade om att man ska tro på sig själv och sätta ribban högt typ. För har man inget mål att satsa mot så blir de ju tråkigt rätt snabbt det man jobbar med. T.ex. om man klarar att göra nått bra en gång ska man göra de minst lika bra nästa gång om inte bättre.
Ja det är väl så min dag har sett ut, nu ska jag tvätta och fixa lite att käka. Ha de bra :)

 

Bild: lärarens fb bild





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:




Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus